Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, ilimize 9 milyon 180 bin Lira aktarıldığının müjdesini verdi. Bu ödenekten 6 Milyon 156 Bin Lirasının ise Ankara İçme suyu 2. Merhale Projesi Sistemi'nin yapıldığı bölgedeki bozulan yollar için Gerede'ye aktarıldığını duyurdu.
İl geneline ayrılan paranın çok daha yükseğinin ilçeye ayrıldığını belirten Küpçü; DSİ Genel Müdürlüğü'nde bir ilki yaptık ki, bunun Türkiye'de başkaca örneği de yok” dedi. Milletvekili Fehmi Küpçü, Salur-Samat Grup Yolu için 6 milyon 156 bin Lira para çıkarıldığını açıkladı.
Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Maliye Bakanlığı tarafından ek ödenekle ilimize 9 Milyon 180 Bin Lira aktarıldığının müjdesini verdi.
Bu ödenekten 6 milyon 156 bin Liranın Gerede'de yapılan Ankara İçme suyu 2. Merhale Projesi Sistemi'nin yapıldığı bölgedeki bozulan yollar için aktarıldığını söyleyen Küpçü, kalan 3 Milyon TL'nin ise hibe olarak İl Özel İdare hesabına aktarıldığını belirtti.
İl büyüklükleri göz önünde tutulduğunda Bolu'ya aktarılan paranın ciddi bir destek olduğu belirten Küpçü, Konya veya Adana'ya aktarılan ile Bolu'ya aktarılan paranın aynı olduğunun altını çizdi ve Paranın Bolu'ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
"HESABA YATTI"
Ankara'nın su ihtiyacını karşılayacak olan "Ankara İçme suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi" çalışmaları kapsamında bozulan Salur-Samat grup yolu için 6 Milyon 156 Bin TL gibi büyük bir ödeneğin aktarıldığını açıklayan Milletvekili Küpçü, Gerede bütçesine ayrılan ödeneğin 7 katı büyüklüğünde hayli önemli bir miktarın Gerede hesabına yattığına vurgu yaptı.
Bu miktarın tamamının grup yolunun yenilenmesinde harcanacağını söyleyen Küpçü; KÖYDES ve İl Özel İdaresi'nden Gerede'nin payına düşen yıllık miktar ortalama 700 milyar civarında iken, 6 Milyon 156 Bin TL gibi kat be kat yüksek bir orandaki meblağ ilçemiz hesabına yatırıldı,” dedi.
"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİM"
Ankara İçme suyu çalışmaları kapsamında bozulan Salur-Samat grup yolu için keşif yaptırdıklarını da aktaran Milletvekili Fehmi Küpçü; Bu yollardaki bozulmalar nedeniyle bir keşif yaptırdık, 1.2 milyar maliyet çıkıyordu. Bizde aralardaki tali yolları da kattık ve keşif bedelini yüksek tuttuk.
Ankara'da yaptığım görüşmelerde Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nu ikna ederek aldığım 6 Milyon 156 Bin TL, direkt DSİ üzerinden Gerede'nin hesabına aktarıldı,” diye konuştu.
"BIKTILARDI BENDEN"
Bahsedilen meblağı alabilmek için Bakan'a sayısız defalar çıktığını vurgulayan Küpçü, Gerede için Bakan Eroğlu'na adeta ağladığına işaret ederek; Olayı çözüme kavuşturabilmek için gittiğim ilgili arkadaşlar da sürekli gidip-gelmem nedeniyle artık benden bıkmışlardı,” sözlerini kullandı.
Küpçü, 6 Milyon 156 Bin TL'nin, İl Özel İdaresi'nin hiçte alışık olmadığı bir uygulama ile; avukat kimliğinin de vermiş olduğu bilgi birikiminin getirdiği tecrübe ile bulduğu bir format sonrasında DSİ'den direkt olarak ilçemiz hesabına aktarıldığını dile getirdi.
"BİR BAŞKA ÖRNEĞİ YOK"
İl geneline ayrılan paranın çok daha yükseğinin ilçeye ayrıldığını aktaran Küpçü; DSİ Genel Müdürlüğü'nde bir ilki yaptık ki, bunun Türkiye'de başkaca örneği de yok,” dedi. İlgili paranın geçtiğimiz hafta pazartesi günü Gerede'nin hesabına geçtiğini anımsatan Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, mercanmedya yayın grubu başkanı Ömer Faruk'a yaptığı özel açıklamalarda ilk bir yılını da değerlendirerek, Bir yıl içinde bedavadan vekillik yapmadık,” şeklinde konuştu.
<