Gerede Belediyesi´nin yoğun girişimleri neticesinde Gerede'nin doğalgaz hattına dahil edilmesi ile birlikte KarGaz, 23 Nisan 2012 tarihinde Gerede´de ilk gaz verme törenini gerçekleştirmişti. Gerede Belediyesi´nin her alanda attığı adımlar, hayata geçirdiği projeler ile daha yaşanabilir bir şehir halini alan Gerede göz kamaştırmaya devam ediyor.
Geredelilerin en büyük hayallerinden olan Doğalgaz, temel atma töreninden bugüne yaklaşık 1.5 yıl içersinde 2000 aboneyi ısıtıyor.
Belediye Başkanı Ömer Baygın, Doğalgaz Ülkemizde yaygınlaşırken İlçemizin bu nimetten mahrum kalması düşünülemezdi. Gerede´ye doğalgazı getirme sürecinde çeşitli zorluklar yaşadığımız bir gerçek. Biz üzerimize düşeni yaptık ve bu hizmeti Gerede´ye getirdik. Halkımız şu anda bu nimetten yararlanıyor ve memnuniyetlerini, teşekkürlerini bizlere her fırsatta iletiyorlar. Doğalgazın getirdiği nimetle beraber bize yaşattığı altyapı külfetini Gerede Belediyesi olarak milyonlar harcayarak çok kısa bir sürede giderdik. Doğalgaz çalışmaları ile birlikte asfaltlama çalışmalarımızda devam edecek” dedi.
Baharın gelmesiyle birlikte Doğalgaz çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Gerede´nin doğa harikası ve asırlık çam ağaçlarıyla kaplı Esentepe Mesireliğinde bulunan Esentepe Otele, Havuzlu Bahçe Restoran Kafeye ve hafriyatı yeni başlayan Esentepe Park Restorana doğalgaz hattı çekme çalışmaları başladı. Esentepe Mesireliğinde ki çalışmalar iki günlük süre içersinde tamamlandıktan sonra Yeni Mahalle H. Baki Çevikoğlu Caddesinde ve Dayıoğlu Mahallesi Avaroğlu Caddesinde doğalgaz hattı çekme çalışmalarına devam edilecek.