İlçemizde yeni Kurulan GEREKSAN (Gerede ekmek sanayi ltd. şti) köy ekmeği ve bazlama çeşitleriyle üretime geçtiği şu günlerde köy ekmeği ve bazlama yetiştiremiyor.

Bazlamayı erken hareket eden ve elini çabuk tutan alabiliyor. Başka yerlerde 6-7 lira köy ekmeği ve 1,5 lira olan bazlama Gerede de köy ekmeği 4 lira bazlama 1 liraya satılıyor. Vatandaşlar Tereyağı veya kes ile birlikte özellikle bazlama yemeyi tercih ediyor. Eski günlerdeki gibi evlerde yapılmayan bazlamalar yalnızca Gereksan da bulunuyor. Vatandaşlar Tereyağı veya kes ile birlikte yemeyi çok sevdiklerini ancak ihtiyaç kadar üretilemediğinden kısa sürede tükendiğini belirtiyorlar. Bazlamayı tercih edenler yalnızca ilçe merkezinde yaşayanlar değil. Şehir dışından ve ülke dışından aile ziyaretine gelenlerde dönüşte bazlama götürüyorlar. Bu nedenle de acele etmeyenler çok sevdikleri bazlamayı bulamıyorlar.

Gereksan İşletme Yöneticisi Saim Çonkarlı talebin çok olduğunu ancak kısa sürede istenilen üretime geçemediklerini belirterek Daha Yeni hizmete girdiklerini belirterek şu anki imkanlarımızı ve ekipmanlarımızı artırarak istenilen talebe cevap vermek için çalıştıklarını ifade eden Çonkarlı , biz bu işi insanlarımıza layıkıyla yapmayı hedefledik yap olsun bitsin mantığı bizlere ters düşüyor o nedenle öncelikle hijyene ve kaliteye önem veriyoruz dedi.

İşletme Yöneticisi Çonkarlı 43 senedir bu işi yapıyoruz. Yıllardır Pasta üretimi içindeyiz Bu sektörün yan kolu olan ekmek işlerine de girdik normal ekmeğin haricinde çok tercih edilen taş fırında yapılan köy ekmeği de üretiyoruz. Ürettiklerimizden en çok Köy ekmeği ve özellikle bazlama satılanlardan. Şehir dışından gelen çok sayıda müşterilerimiz var bunlar köy ekmeğini ve bazlamayı seviyorlar halk geçmişe dönüş sinyalleri vermeye başladı.Ankara ve İstanbul'dan sırf bu ürünlerimizden almaya gelen özel müşterilerimiz mevcut dedi.

Müşteri İsmail Varlıtürk” Atalarımızdan gelen bu geleneğimiz bu yapılan ekmeklerimiz yetişmiyor. İnşallah herkes rahatlıkla bulur temin eder. Bu kültürümüz asırlarca devam eder. Gerede'mize has özel ikram edilebilecek en güzel yiyeceklerden bir tanesidir. Kalmıyor o yüzden erken davranıyorum. Müşteri Cemal Aydın Ben 81 yaşındayım. Bunlar eskiden evlerde yapılırdı.Aşağı yukarı kadınların hepsi yapardı. Fakat seneler geçti. Evlerde yapan kalmadı. İyi ki bilen varda , Bize o eski günleri hatırlatıyor. dedi. Haber Merkezi