Gerede Belediyesi 2006 yılında Toplam Kalite Yönetimi uygulamasına geçmişti. Belediye personeli Toplam Kalite Yönetimi Sistemi çerçevesinde eğitimler almış neticesinde belediyemiz ISO 9001-2000 Kalite Belgesi almaya hak kazanmıştı. 2006 yılında alınan belge ISO 9001-2008 olarak güncellenerek revize edildi.
2012 yılının denetlemesi 06-07 Şubat 2013 Çarşamba-Perşembe günü yapıldı. Toplam Kalite Yönetimi Sistemi denetçileri, Gerede Belediyesi´nin bütün birimlerini denetledi. Yapılan denetlemelerin sonucunda, belediyemizin sistemi yine başarılı bir şekilde uygulandığı görüldü.
Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Bu yönetim anlayışı çağımızın anlayışıdır. Burada amaç, halkın memnuniyetini artırmak, belediyenin en alt biriminden en üst birimine kadar bütün çalışanların performansını en üst düzeye çıkarmaktır. Bu yönetim anlayışının meyvelerini zamanla daha iyi anlayacağız. Belgeyi aldık diye işimiz bitmedi. Aldığımız belgenin gereğini yerine getirip getirmediğimizi, sistemin belediyemizde işleyişini, dış tetkiklerle kontrol ediyoruz. Ancak bu çok uzun soluklu bir süreç. Hizmette kaliteyi sağlamak, vatandaş memnuniyetini devamlı hale getirmek için belediye çalışmalarında sürekli iyileştirmeler yapıyoruz” dedi.