Gerede Belediyesi, bu güne kadar yaptığı iki açıklama ile 2014 yılı içerisinde hataya geçirdikleri çalışmaları kamuoyu ile paylaşmıştı. Belediye 3'üncü basında açıklamasını da yayınlayarak diğer çalışmalarını da kamuoyunun bilgisine sundu. İşte o açıklama;

ŞEHİR YAYLALARI 2-B SORUNU

6292 sayılı yasa çerçevesinde Gerede'de bulunan 2B arazileri ile ilgili kangren haline gelmiş ve yıllardır çözülemeyen yayla arazileri sorunu Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'nün yoğun çabaları sonucu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi tarafından gerekli çalışmalar yapılarak toplam alanı yaklaşık 500.000 metrekare olan, 512 adet parselin tapuda devir işlemleri başlamıştı. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ilçemiz Kitirler Mahallesi sınırları içinde bulunan Hacıveli, Seviller, Rumşah, Bucak-Demirciler, Hasbeyler yaylaların 6292 sayılı orman köylerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanunun 8. maddesi kapsamında 04.01.2013 tarih 2013/1 sayılı alınan Meclis kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile proje alanı ilan edilmesine ve Maliye Bakanlığı'nın 04.06.2014 tarih ve 664 sayılı oluru ile bahse konu yaylalarda yer alan taşınmazların Gerede Belediyesi'ne devrinin yapılmasına karar verilmiştir. Bütün tapuların Gerede Belediyesine devri gerçekleştirildi. Gerede Belediyesine ait bu alanların zemin etüt, hali hazır harita ve imar planları yapımı için İller Bankasına yetki verildi. İller Bankası Gerede Belediyesi adına ihaleye çıktı. Yapılan ihale sonrasında ihaleyi alan firma 2016 yılı yaz aylarında bu işlemleri bitirecek. Parselasyon çalışmaları sonrasında oluşan parseller öncelikli olarak şu anki kullanıcılarına satılacak.

TARİHİ ARASTA

Uzun yıllardır konuşulan fakat bir türlü çözüme kavuşturulamayan, Tarihi Arasta için Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın azimli ve kararlı çalışmaları sonrasında Arasta Bölgesi Kentsel Sit Alanının Koruma Amaçlı İmar Planlarını yapılan çalışmalar sonrasında tamamlayarak Ankara 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi ve kurul tarafından onaylanarak çalışmalar başladı. 2016 yılı içerisinde Arasta Ankara Hamamönünde olduğu gibi modern bir hale gelecek. İlçemize yakışır mükemmel bir arasta olacak. Projenin bitiminin ardından Arastada yöresel ürünler, kemer standları oluşturulacak, bakırcılar ürünlerini burada sergileyecek.

ARAÇ FİLOSU

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, göreve geldiği günden bu yana her geçen gün biraz daha gelişip büyüyen Gerede'ye daha iyi hizmet verebilmesi noktasında araç sayısını da artırmaya devam ediyor. Kaliteli hizmetin, deneyimli ekip ve modern iş araç-gereçleriyle olabileceği gerçeğinden hareket eden Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, şu ana kadar Gerede Belediyesi Araç filosuna hibe ve satınalma yoluyla toplam 14 araç kazandırdı.

FEN LİSESİ

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın yoğun çaba ve gayretleri sonrasında Gerede'ye Fen Lisesi Bölümü'nün açılması için yapmış oldukları girişimler sonrasında Fen Lisesi açıldı.

BAHÇELİEVLER PARKI VE ÜÇGEN PARK

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın İller Bankası'yla yaptığı görüşmeler neticesinde İller Bankasından gelen kaynakla yapımına başlanan ve tamamlanan Bahçelievler Aile Parkında toplam 3000 metrekarelik alanda 8 adet kapalı piknik masası, 3 adet kamelya, 9 adet bank, 1 adet çocuk oyun grubu, 1 takım fitness spor aleti, 1 adet çeşme ve WC, 1 adet büfe, akrilik kaplama yürüyüş yolu, aydınlatma direkleri bulunuyor. Metruk bir görünümde bulunan bu alan şehir estetiğine uygun bir alana kavuştu.

Gerede Belediyesi'nin güzelleştirme çalışmaları kapsamında İnönü Caddesi ve Hacı Emin Efendi Caddesi arasında atıl durumda bulunan alanda yapılan çalışmalar sonrasında 35 adet çınar ağacı ve 24 adet süs eriği dikimi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte parkta 7 adet kamelya, oturma bankları ve 25 adet aydınlatma direği dikildi. Yapılan çalışmalar sonrasında atıl durumda bulunan bu alan güzel bir görünüme kavuşturuldu.

SENTETİK ÇİM SAHA

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın gayret ve çabaları sonrasında Yeni Hayvan Pazarı doğusunda bulunan mevcut toprak saha kaldırılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına Belediyemizin sunduğu projeyle sentetik çim saha yapım çalışmaları tamamlandı. Toplam 8030 metre karelik alana yapılan sahaya, 55 milimetre kalınlığında sentetik çim döşendi. Etrafı tel çit örgülerle çevrilen, çim sahanın doğu kısmına ayrıca 450 kişilik üstü kapalı tribün yapıldı, ifadelerine yer verildi. Gerede Medya Takip