Gerede Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yapılanlar 2” başlığı adı altında 8 maddelik bir bildiri yayınladı. Yapılan hizmetlerin Gerede için küçümsenemeyecek kadar önemli olduğunu belirten birim, açıklamada yer alan maddelerin geçen haftanın devamı olduğunu dile getirdi.

Gerede Belediye Başkanlığı tarafından 2015 yılı yapılanlar 2” başlığı adı altında ki basın bildirisinde yer alan projeler;

KEÇELİ SUYU:Mengen, Eskipazar ve Gerede Belediyesi arasında muvazaalı durumda olan Keçeli Suyu'nda ortak karara varıldı. Yıllardır paylaşılamayan ve belediyelerin idealleri arasında olan Keçeli Suyu'nda Mengen Belediyesi ve Gerede Belediyesi arasında yapılan ortak protokolle yüzde 50 olarak tahsisine karar verildi. Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Mustafa Allar ve belediyeler arasındaki yapılan görüşmeler neticesinde boşa akan suyun kimseye faydası olmadığı görüşü bildirilerek iki belediyenin yarı yarıya tahsisine karar verildi. 2016 yılında çalışmalara başlanması planlanıyor.

YENİ BELEDİYE SARAYI:Eski binanın ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yapılan Yeni Belediye Sarayı hizmete girdi. Açıldığı günden bu yana vatandaşlarımızdan tam not alan Yeni Belediye Sarayında vatandaşlarımızın yoğun kullandığı Emlak, Su vb. hizmetlerin giriş katta bulunuyor.

İNŞAAT MALZEMECİLERİ SİTESİ: Gerede'de inşaat malzemecileri sitesi yapıldı. Gerede Bahçelievler Mahallesi sanayi sitesi rezerv alanı içerisinde imar uygulamaları yapılarak inşaat malzemecileri sitesi oluşturuldu. 14 bin 530 metre karelik alan üzerinde 7 adet parsel üretilerek oluşturulan alana Gerede'deki 7 adet inşaat malzeme firmasının taşınmasıyla hem şehir merkezindeki görüntü kirliliği engellenmiş oldu hem de ağır tonajlı vasıtaların şehir trafiğine girmeleri engellendi. Gerede Belediyesi'ne mali bir yük getirmeden oluşturulan alanda firmaların kendi yaptıkları depolar bulunuyor. Şehir merkezinde sadece yazıhaneleri bulunan inşaat malzemecileri, faaliyetlerini inşaat malzemecileri sitesinden gerçekleştiriyor.

ALT GEÇİT YAYA VE ARAÇ GEÇİŞİNE AÇILDI: Seviller Mahallesi ile Dayıoğlu Mahallesi'ni birbirine bağlayan, yoğun trafik akışı, tek şerit olması sebebiyle ihtiyaca cevap veremeyen alt geçit Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın girişimleri, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'nün ısrarlı takipleri ile yeniden yapılarak yaya ve araç trafiğine açıldı. Geçmişte tek aracın zor geçtiği diğer araçların beklediği ve yayaların yürümekte zorlandığı alt geçit mevcut yenilenme neticesinde Geredelilerin büyük beğenisini kazanıyor. Vatandaşlar Belediye Başkanı Mustafa Allar'a ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'ye bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Önümüzdeki günlerde hava şartlarına bağlı olarak iç kısmındaki asfalt ve kaldırım işleri de tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

KENT ORMANI:Esentepe´ye alternatif olarak yapılan içerisinde seyir terası, çardaklar, kamelyalar, çocuk oyun grupları, piknik alanları, mescitler vs. bulunan doğa harikası Kent Ormanı vatandaşlarımıza ve İlçe dışından gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. Bu alana elektrik verilmesi noktasında Belediye Başkanı Mustafa Allar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Gerede ziyaretinde bu konuda ilgili dosyayı hazırlayarak sundu. Bakanımızdan sözü almıştık. Yapılan çalışmalar sonrasında Kent Ormanımız elektriğe kavuştu.

YILDIRIM BEYAZIT CAMİİ:Geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmaları başlayan Yıldırım Beyazıt Camii çalışmalarında sona gelindi. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın girişimleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün programına aldırılan Tarihi Yıldırım Beyazıt Camiinde çalışmalar tamamlanmak üzere. Dekorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Yıldırım Beyazıt Camii Ocak Ayı içerisinde hizmete açılacak.

SGK BİNASI:Arsası Gerede Belediyesine ait olan 667 ada 7 parsel toplamda 813 m²'lik alan yapılan çalışmalar doğrultusunda SGK'ya tahsis edilen ve çalışmalarına hemen başlanılan SGK Hizmet Binası tamamlanmak üzere. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız SGK olan iş ve işlemlerini daha nezih ortamda ve zaman kaybetmeden gerçekleştirebilecek.

E-BELEDİYE:Gerede Belediyesi'nde E-Belediye Sistemi hizmete girdi. Akıllı Kent Projesinin bir parçası olan E- Belediye” uygulamasında birçok belediyecilik hizmetine ulaşmak bir tuşa dokunmak kadar kolay hale geldi. Bu sistemle vatandaşlarımız evlerinden veya ofisinden çıkmadan, dilediği saatte Gerede Belediyesi'nin www.gerede.bel.tr internet adresinin online vezne bölümüne girerek başta ile su faturası ve emlak vergisi ödemek gibi birçok hizmete buradan ulaşabilecek. Su borcu ödeme ve sorgulamasının yanı sıra, birçok teknik bilgiye de erişebilme imkânı sunan E-Belediye” uygulaması ile ilan, reklam, çevre temizlik, emlak, arsa rayiç değerleri gibi konularını sorgulama ve kredi kartı ile ödeme imkânı sağlanmış oldu. Gerede Medya Takip