Gerede Anadolu Lisesi ÖSS'de elde ettiği başarılarla, eğitimciler kadar velilerin de takdirini kazandı.

Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi ÖSS'de elde ettiği başarılarla, eğitimciler kadar velilerin de takdirini kazandı. Edinilen bilgilere göre, ÖSS'de sınava giren 46 öğrencinin 34'ünün yükseköğretim kurumlarına yerleştiği öğrenildi. 2014 yılı başarı oranının yüzde yetmişlerin çok üzerine çıkarmayı başaran okul öğrencileri, idareciler tarafından tebrik edildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Karacan, 2014 ÖSS'de okulumuzdan sınava giren 46 öğrencimizin 34'ü, 2013 ÖSS'de yerleşemeyen yedi öğrencimizin yedisi de ÖSYM' ce yükseköğretim kurumlarına yerleşmiş bulunmaktadır. Okulumuzun 2014 yılı başarı oranı yüzde 74 olarak gerçekleşmiştir. Yerleşen otuzdört öğrencimize yükseköğrenim hayatında, yönetim kurulu olarak başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

Yine edinilen bilgilere göre; Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi'nin, 2014 LYS puan türünde, Bolu ilinde 8, Anadolu lise arasında sözel puan türünde birinci, eşit ağırlık türünde ikinci ve sayısal puan türünde ise üçüncü olduğu öğrenildi.