Tanju Özcan'a TBMM'de ve parti içerisinde yeni görevler verildi. İki komisyonda görev alan Özcan; Bu bakanlıklarla ilgili sorunları, sıkıntıları olan vatandaşlarımızın da bize ulaşmasında, bizim o sorunlara el atmamız anlamında da büyük bir avantaj teşkil ettiğini düşünüyorum” dedi.

Yeni verilen görevler üzerine açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan şunları kaydetti: Özellikle yerel seçimden sonra biraz daha Genel Merkez tarafından verilen görevlerim arttı. Şöyle ki; Düzce'nin sorunlu milletvekiliydim. Düzce'nin yanı sıra bundan sonra Kırklareli ilinin de sorumlu milletvekili olarak görevlendirildim. Yine seçimden önce sadece içişleri komisyonu üyesiydim. Sağ olsunlar arkadaşlarımız bize Milli Eğitim Gençlik Spor Komisyonunda da görev verdi. İki komisyonda birden görevdeyim şu anda.

Hem İçişleri Bakanlığı ile ilgili konularda, hem Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili, hem de Gençlik Spor Bakanlığı'nın sorumluluğuna giren konular hakkında bizim fikrimiz ve düşüncelerimize bundan sonra daha sık alınacak. Benim açımdan da bu büyük bir şans hem iç işleri bakanlığı teşkilatını, hem milli eğitim, hem de gençlik spor bakanlığı teşkilatını hem yakından izleme açısından bir şans, hem de bu bakanlıkların görev alanına giren konularla ilgili daha çok fikir edinebilmek açısından da bir şans oldu. Bu bakanlıklarla ilgili sorunları, sıkıntıları olan vatandaşlarımızın da bize ulaşmasında, bizim o sorunlara el atmamız anlamında da büyük bir avantaj teşkil ettiğini düşünüyorum.”