Gerede'ye 20 kilometre mesafede yer alan ve "kalender" olarak bilinen lokanta, yol boyu müşterileri kadar ilçemizden de pek çok müdavimini ağırlıyor. Yılların lokantasında adeta yıllara meydan okuyan bir garson ise hayli dikkat çekerken, müşterilerin de ilgi odağı oluyor.

90 yaşındaki Vahip Şen, ilerlemiş yaşına rağmen ekmek parası için çalışırken, gençlere de örnek oluyor. Kalender” olarak bilinen, Kızılcahamam yolu üzerinde bulunan Kalender Et Lokantası”nda ilerlemiş yaşına çalışmaya devam eden bir garson, müşterilerin hayli dikkatini çekiyor. Gerede'ye yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan ve kalender” olarak bilinen lokanta, yol boyu müşterileri kadar ilçemizden de pek çok müdavimini ağırlıyor. Yılların lokantasında adeta yıllara meydan okuyan bir garson ise hayli dikkat çekerken, müşterilerin de ilgi odağı oluyor. 90 yaşındaki Vahip Şen, ilerlemiş yaşına rağmen ekmek parası için çalışmasını sürdürürken, azmiyle gençlere de örnek oluyor. Köylüsünün açtığı lokantada yarım asıra yakındır çalışan Vahip Şen, 38 yıldır burada çalışıyorum, işimden de sıhhatim den gayet memnunum” şeklinde konuşuyor.

İlerlemiş yaşına rağmen, gayet dinç görünen şen garson Vahip Şen, kendi elleriyle yaptığı salataya hayran kalan müşterilerinin mutlulukları karşısında mutlu olduğunu anlatıyor. Hızlıca doğradığı salata tabağının içersine özenle yerleştirdiği ay şeklinde kestiği soğanlarla bir güzelde masayı süsleyen Vahip Dede, gençlere taş çıkartan haliyle çalışmanın yaşı olmadığını ispatlıyor.

Lokantada işin çeşidine bakmadan, Ne iş olursa yaparım burada,” diye konuşan Şen dede, çalışmayı çok sevdiğini aktarırken; Gece geç vakte kadar çalışırım, sabah da erkenden kalkarım,” diyor. Halinden şikâyetçi olmadığını, aksine böyle daha da mutlu bir halde hayata tutunduğuna işaret eden Vahip Dede'yi müşteriler de o kadar benimsemiş. İşini severek yaptığı her halinden belli olan 90 yaşındaki Vahip Şen, vaktini kahvehane köşelerinde, televizyon ve bilgisayar karşısında, fütursuzca harcayan, cep harçlığını da çekinmeden anne-babasından isteyen günümüz gençlerine örnek olsun.