Bolu Belediyesi eğitime yüzde yüz destek sloganıyla yaptığı çalışma kapsamında Bolu Merkez İlçedeki lise ve dengi okullardan mezun olan ve 2014-2015 öğretim yılında 4 yıl ve üzeri örgün eğitim yapan üniversitelerden birine kayıt yaptırmış bin 118 öğrenciye düzenlenen törenle bilgisayarlarını dağıttı. 6.'sı düzenlenen törende öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Karaçayır Nikah Salonunda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'de katıldı. Erdem Yaptığı konuşmada ;“Bu proje çok anlamlı ve büyük bir proje. İnşallah bu tüm Türkiye'ye yayılır” dedi. Tören de konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Bolu'dan mezun olarak üniversite kazanan Bolulu gençlerimize bir nebze olsun destek vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin 6'ıncısında bir aradayız. Biz geleceğimiz için bu çalışmayı yapıyoruz. Siz gençlerimiz üniversiteyi kazanmak için çok çalıştınız ve bir bölüme yerleştiniz. Önünüzde bazılarınızın 4 bazılarınızın 6 yılı var ve bu zaman zarfı geçtikten sonra yeniden hayata başlayacaksınız. Kiminiz özel işle çalışacak, kiminiz ticaret yapacak kiminiz ise resmi kurumlarda devlet görevlisi olarak çalışacaksınız. Her halükarda Bolu'nun ve Türkiye'nin geleceğini şekillendireceksiniz ve ailelerinizin de gurur kaynağı olacaksınız. Sizler bizim için çok önemlisiniz ve bizim geleceğimizsiniz. Bizler de sizin için bugün 6.'sını düzenlediğimiz bu törenle sizlere biraz destek verebilmek için uğraşıyoruz. Bu yıl üniversiteyi kazanana tüm gençlerimize başarılar diliyor, ailelerini de kutluyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Eru'da konuşmasında ise, Siz gençler bizim her şeyimizsiniz çünkü geleceğin uygar dünyasında Türkiye'mizin hak ettiği yeri alabilmesi sizlerin şu andaki çalışmasına bağlı. Siz ne kadar çok çalışır ve başarılı olursanız ileride hak ettiğimiz noktalarda olabileceğimizi söyleyebiliriz. Bu projeye ben 3 yıldır şahit oluyorum ve oldukça güzel bir proje. Sizlerin eğitimlerinde bir nebze olsun destek sağladığını düşündüğüm bu projeyi hayata geçiren Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'ı kutluyor ve devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yaptığı konuşmada Bolu'ya özel bir sevgisinin olduğunu ifade ederek Çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz uzun yıllardır güzel bir imarla Bolu'yu güzelleştirirken, bu projeyle bizimde Milli Eğitim olarak gelecek hedefi şeklinde planlayıp başladığımız Fatih Projesi'nin orta öğretimden sonraki yükseköğretimdeki devamını gerçekleştiriyor diye düşünüyorum. Başkanımıza ve ekibine bu büyük proje için teşekkür ediyorum. İnşallah buradaki hava tüm Türkiye'ye yayılır. Bu proje gerçekten çok büyük ve anlamlı bir proje. Bugün bilgisayarını alacak ve yeni üniversitelerine başlamış gençleri tek tek kutluyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve protokol üyeleri tarafından bilgisayarlar öğrencilere verildi.Haber Merkezi