Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (BAMER) düzenlediği söyleşilerin bu haftaki konuğu AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer oldu.

Üniversite yıllarının öğrencilere sağladığı kazanımlar hakkında, söyleşiye katılan öğrencilere hitap eden AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, çok çalışıldığında başarının kendiliğinden gelişen bir durum olduğunu belirterek, Zihnin entelektüel yapısı ne kadar çoksa, geniş bir dünya görüşüne sahipseniz, ne kadar değişik kanallardan beslenebiliyorsanız o kadar çevrenize faydalı olursunuz. Bu özelliğinizi geliştirmek için en iyi zaman üniversite yıllarıdır” diye konuştu.

Öğrencilere, sorumlu oldukları her işi çok önemsemelerini tavsiye eden Gençer, “Ne kadar kendinizi bir işe odaklarsanız ve o işi severseniz, orada başarılı olursunuz. Çok kitap okuyun, çünkü okumak insana analitik düşünme yeteneği kazandırır. Eğitim kariyerinizin her safhasında adımlarınızı eğer düşünerek atarsanız, beklentilerinizin büyük oranda gerçekleştiğiniz görebilirsiniz” dedi. Haber Merkezi