Bolu Belediyesi, A.İ.B.Ü İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü tarafından Hafız İsmail Biçer, Hafız Esad Gerede ve Reis Ül-Kurra Abdullarahman Gürses'i” anma paneli ve Kur-an ziyafeti düzenlendi.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Erçoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Çoşkun, İl Müftüsü Mehmet Şahin ve vatandaşlar katıldı.
Katılımın oldukça yoğun olduğu programda konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ruhlarımız imara ihtiyacı var. Bolu'ya geldiğim günden bugüne kadar hep İlahiyat Fakültesi olsun ve gönülleri imar etsin diye düşünmüştük. Fakültenin açılması için birçok çalışmalar ve projeler yapılmıştı. Şu anda bu iş için uğraş verenleri burada görmenin huzuru içindeyim. Onların yüzünde de tebessüm görüyorum. Çünkü artık İlahiyat Fakültesi açıldı ve bu programlar yapılıyor. Açılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.
“Geleceği oluşturan genç neslin ruhlarının imarı çok önemlidir” diyen Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; Bu konuda bizim üzerimize düşen görevleri yapacağız ama asıl bu imarı görev edinenlerin yardımcısı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunun yanında Bolu'dan yetişenleri gördükçe gururlanıyoruz. Ramazan programlarında yaptığımız Kuran ziyafetlerinde şunu gördük. Önemli camilerimizin hemen hemen tamamında Bolulu hafızımız var. Bu programları emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tatil sabahında bile bu kadar insanın salona gelmesi dolayısıyla mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum”.