CHP'nin renkli simalarından biri olaran Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Bolu'da açıklamalarda bulundu. İl Örgütünü ziyaret eden Genç yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyp Erdoğan'a yüklendi. Genç yaptığı açıklamada, Tayyip'in elinden gelse güneşin doğmasını da kapatır. Adam aydınlıklardan bu kadar korkuyor. Tayyip senin alnın açıksa, arkanda kirlilik yoksa, pislik yoksa, rüşvet yoksa, yolsuzluk yoksa neden çekiniyorsun” dedi.
Bartın'a giden Kamer Genç, Bolu'ya uğrayarak il örgütünü ziyaret etti. Kamer Genç, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.
Parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'in kapatılmasına tepki göstererek, Devlete, millete, demokrasiye o kadar korkunç tuzaklar var ki bu tuzaklardan kurtulmak için milletin İstiklal savaşına giriştiği mücadelenin benzer bir mücadeleden daha üstün bir mücadeleyle katılmaları lazım. Bakın şimdi Twitter'ı kapatmış. Şimdi Tayyip'in elinden gelse güneşin doğmasını da kapatır. Adam aydınlıklardan bu kadar korkuyor. Tayyip senin alnın açıksa, arkanda kirlilik yoksa, pislik yoksa, rüşvet yoksa, yolsuzluk yoksa neden çekiniyorsun” dedi.
Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binasıyla ilgili yargı kararına uyulmamasını eleştiren Genç, Ziraat Bankası Genel Müdürü İmam Hatipli, Halkbank Genel Müdürü İmam Hatipli, Tayyip İmam Hatipli, bakanları imam hatipli. İmam hatipte çok güzel arkadaşlar yetişiyor ama bunları özellikle mi yetiştirmişler hepsinin hırsızlarla ilişkisi var. Başbakanlık binası var, Atatürk'ün armağan ettiği o güzel çiftliği yok etmek için oraya Saray yapıyorsun ve hem de katrilyonlar seviyesinde bir ihale yapıyor. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını vermiş ama Ben kararı tanımıyorum diyor. Peki Tayyip sen onu tanımıyorsan o zaman bende yanıma silahı alıp gelip Kalk buradan diyeceğim hukuk yok, eşkiyalık var. Mahkeme kararını tanımıyorum diyorsan sen o makama oturamazsın. Bunlar çok vahim şeyler” ifadelerini kullandı.
Genç, Başbakan Erdoğan'ın muhatabının Fethullah Gülen değil, siyasi partiler olduğunu vurgulayarak, Şimdi bu Fethullah Gülen'i muhatap alıyor. Bir defa akıl ve nizam olsa bu Tayyip'te sen bir siyasi partinin genel başkanısın kardeşim, senin muhatabın siyasi parti olur. Yani ana muhalefet olur yada öteki parti olur. Onları bırakmış Fethullah Gülen'le uğraşıyor. Cemaat Türkiye'de sadece Fethullah Gülen değil ki, başka cemaatler de var. Sen bir tarihte destek alıyorsun, şimdi yok efendim Fethullah Gülen yaptı. Aslında mahsus arkadaşlar milletin gözünü boyamak istiyor. Bunu bu duruma getiren bir takım emperyalist güçlerdir. Abdullah Gül de doğru dürüst bir sorumluluk olsa Devlet Denetleme Kurulu'na emir verir, gider onun evini basar ve o paralara el koyar. Ama devleti koruyan kimse yok. Meclise gelen fezlekelerin okunmaması nedeniyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i de eleştiren Genç, Cemil Çiçek denilen o kısa boylu adam var ya, şimdi o kısa boyuyla AKP'nin devasa yolsuzluklarını örteceğini zannediyor. Senin boyun yetmez Cemil. Çok kısa boylu çünkü. Ama kendisi de içinde arkadaşlar” diye konuştu.