CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Bayraktar, Birkaç gündür yerel basında ve sosyal medyada parti üyeliğim ile ilgili çıkarılan, kasıtlı, tasarlanmış şahsım üzerinden mensubu olmaktan onur duyduğum partimi karalamayı hedef edinmiş haberlere yönelik yazılı açıklama yapma gereğini hissetim” dedi.

Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; İlk önce şunu vurgulamak isterim ki benim Cumhuriyet Halk Partisi'ne, ilkelerine, devrimlerine gönülden bağlılığım, CHP için yıllardır çalışan aile mensuplarım sayesinde çocukluluğumdan başlar. Bu bağlamda resmi üyeliğimin olmadığı yıllarda da şu anda olduğu gibi Bolu'da yaşadığım yıllarda Bolu'da, Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimimi aldığım yıllarda Ankara'da CHP için mevki, makam gözetmeden çalıştığımı, emek verdiğimi gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Hakkımda çıkartılan haberlerin aksine CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığına üyelik için müracaat ettiğim tarih bir grup genç arkadaşımla beraber 25 Ocak 2014'dür. Benimle beraber 24 Ocak Uğur Mumcu'yu anma etkinliğinden sonra bazı arkadaşlarım, o zaman ki CHP Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Atlı referanslı ile Üye Başvuru Formlarını doldurup, bir gün sonra gerekli diğer belgeleri toparlayarak merkez ilçe örgütüne teslim ettik. Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesinin de imzasının bulunduğu üye forumlarının bir kopyası elimizde bulunmaktadır. (Açıklamamla birlikte genel merkeze ileteceğim.) Normalde Genel Merkez'e gönderilen üyelik talepleri ilçe yönetim kurulunda 15 gün askıda kalır. Bu sürede üyeliğe itiraz edilir ya da üye yazılır. Şahsıma aksi bir bildirimde bulunulmadığı, üyeliğime engel bir durum bildirilmediği için üyeliğimin gerçekleşmediğinden haberdar değildim. CHP Bolu Merkez İlçe örgütüne üye olamadığımı CHP Bolu Gençlik Kolları İl Başkanı Umut Atlı'nın Antalya'ya gideceğinin kesinleşmesinin ardından Genel Merkezimiz tarafından CHP Bolu İl Gençlik Kolları başkanlığına layık görülüp, teklif aldıktan sonra gerekli evrakları hazırlayıp genel merkezimize gönderdikten sonra öğrendim.

Partimizin Bolu Merkez İlçe Örgütü'ne 25 Ocak'ta teslim ettiğimiz evraklar genel merkezimize ulaşmadığı için üye kaydım gerçekleşmemiş. Yerel seçimler öncesi yoğun bir tempo ile çalışan tüm örgütlerimiz gibi Bolu Merkez İlçe Örgütümüz'de de bu tür aksaklıkları olabilir diye düşündüm. Kötü niyet aramadım. Böyle düşünmeye de devam ediyorum. Partime zarar verecek bu durumu dillendirmeye, parti içinde dahi olsa gündeme getirmeye gerek görmedim. Ve hızlı ve güvenli bir sistem olan online üyelik sistemini kullanarak derhal üyeliğimi gerçekleştirdim.

Üye olmadan yıllardır CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı yaptığım iddiası ise takip eden herkesin bildiği üzere tamamen yalandır. Ben 25 Ocak 2014 tarihinde üyelik için müracaat ettikten sonra Nisan ayında Merkez İlçe Gençlik Kollarına atandım. Ve bu süreçte yukarda belirttiğim gibi CHP Bolu Merkez ilçe örgütüne üye olmadığıma, bu görevi yapamayacağıma dair merkez ilçe yönetim kurulu üyelerimiz tarafından yazılı veya sözlü bir uyarı yapılmadı.

Ülkemizde ve Bolu'da yaşanan bunca sorun varken gülünç ve neticesi düşünülmeden yaptırılmış bu türden bir habere ve sosyal medyada buna çanak tutan insanlara karşı diyecek bir söz bulamadığı belirtmek isterim. Bu olayda partimize ait belgelerin, parti üyesi kişiler tarafından dışarı sızdırıldığı anlaşılmaktadır. Beni derinden üzen ise partimiz ilçe örgütünün üye yazımı sırasında yapmış olduğu dikkatsizlik sonucu gelişen bu durumun, partili olduğunu idda eden kişiler tarafından kamuoyuna yansıtılmasıdır. Parti içi meselelerin kamuoyuna aksettirilmesi ne yazık ki en çok partimize zarar vermektedir.”