PTT'nin geleneksel hale getirdiği kuruluş yıl dönümü etkinlikleri bu yıl da değişmedi.

PTT'nin 174'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk konması ile başlayan kutlama programında, valilik ve belediye ziyaretinin ardından gün PTT şubesinden gün içinde işlem yapan 174'üncü kişiye hediyeler verildi. PTT'nin Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Anıtpark'da bulunan Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen Bolu PTT çalışanları anıta çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra, PTT hizmet araçları Bolu'nun caddelerinde konvoy şeklinde kortej geçişi yaptı. Gerçekleşen konvoyun ardından Bolu PTT Başmüdürü Sami Arlı, İşletme ve Teknik Birimler Müdürü Nuran Arlı, Merkez Müdürü Hasan Bınar ve Mühendis Ayşe Elif Çankaya Vali Ahmet Zahteroğulları'nı ziyaret etti.

PTT'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında Vali Zahteroğulları'na bilgiler veren Bolu PTT Başmüdürü Sami Arlı, Kuruluşumuzun 174. kuruluş etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. PTT'miz halkımıza vermiş olduğu hizmetlerde önemli gelişmeler sağlamıştır. Klasik posta hizmetlerimizle başlayan değişiklikler, kargo ve lojistik hizmetlerimizle ve bankacılık hizmetlerimizle devam etmiştir. Bir nevi perakende bankacılık yapmaktayız. Bankaların şubesinin bulunmadığı ilçelerde bankacılık işlemlerini biz yapmaktayız. Kurumumuza her zaman vermiş olduğunuz destekleriniz için teşekkür ederiz. Çalışanlarımız adına saygılarımızı ve şükranlarımızı arz ederim” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü teşkilatlarından birinin de Posta ve Telgraf Teşkilatı olduğunun altını çizen Vali Zahteroğulları ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 174. kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Posta ve Telgraf Teşkilatı çok anlamlı ve çok önemli hizmetler vermektedir. Ben de tüm PTT çalışanlarının 174'ncü kuruluş yıldönümlerini kutluyor, şahsınızda tebrik ediyorum. Görevlerinizde başarılar dilerim" şeklinde konuştu. Ziyaret sonrası PTT Başmüdürü Sami Arlı, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'na PTT tarafından 174. yıldönümü anısına hazırlanan pul albümü hediye etti. Son olarak da, PTT Bolu Şubesinde 174'üncü sırayı alarak işlem yapan talihli müşteriye ödülleri verildi. Talihli müşteri Habibe Şimşek, fatura yatırmak için geldiği şubede, şaşkınlığı ve sevinci bir arada yaşadı. Şişmek'e ödüllerini PTT Bolu Başmüdür Sami Arlı takdim etti. Şimşek'e PTT Genel Merkezinden gönderilen PTT müzesini içeren pul föyü, PTT kargo duvar saati, ayrıca PTT fuları, kalemimiz ve mouse altlığı hediye edildi.

PTT'DE 200'ÜN ÜZERİNDE İŞLEM YAPILIYOR

Kurumun 174'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Başmüdür Sami Arlı, PTT'nin gelişim süreci ve hizmet anlayışıyla ilgili kısa bir açıklama yaparak şunları ifade etti, PTT her gün büyüyerek hizmetlerine devam ediyor. 1995 yılında Türk Telekom'la ayrıldıktan sonra PTT, kendisine yeni bir yol izlemiştir. Özellikle son yıllarda bir atılım içerisine girmiştir. Klasik posta hizmetiyle başlayan bu atılım, kargo ve lojistik hizmetlerde ve bankacılık hizmetleriyle de devam etmiştir. Gerek kargo ve lojistik hizmetlerde gerekse de bankacılık hizmetlerimizde PTT piyasamızın bir denge unsuru olmuştur.

PTT'NİN ULAŞAMADIĞI YERLEŞİM BÖLGESİ YOK

Bugün PTT'nin 4500'ün üzerinde iş yeri mevcut olup, ulaşamadığımız yerleşim birimi bulunmamaktadır. Özellikle banka hizmetleriyle yapılan atılım, yaşlılar maaşı, bireysel bankacılık hizmetleri dışında banka ödemeleri, PTT'den bankalara, bankalardan PTT'ye para gönderimi, her türlü GSM faturaları gibi PTT gişelerinde 200'ün üzerinde işlem yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda da gerek HGS satışlarında halkımızın hizmetindeyiz. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın il ve ilçelere gelmelerinde sorun yaşamamaları için beldelere de şube açıyoruz. Biz müşterilerimize verdiğimiz hizmeti, kendimize ödül olarak görüyoruz. PTT'nin gülen yüzüyle halkımıza hizmet vermekten duyduğumuz sevinci ifade etmek isterim.”