Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Geriş Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
Dernek Başkanı Hayrettin Tayşi ve dernek üyelerinin daveti üzerine gerçekleşen ziyarete on yıllık hizmet süresi içerisinde hayata geçirdiği projeler hakkında Gerişlilere bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi; Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen süre içerisinde birçok projeyi sizlerin de desteği ile hayata geçirdik. Çalışmalarımız kapsamında alt yapıyı komple yeniledik. Yağmur suyu ve kanalizasyon suyunu da birbirinden ayırarak ayrı bir hat çektik. Ayrıca Avrupa'da bile olmayan kullanma suyu şebekesi çektik. Bu çalışmalar olurken vatandaşımıza belli bir dönem sıkıntı çektirdik. Ama birisinin bunları yapması lazımdı” dedi.
“Dünya susuzluk çekse bile Bolu çekmeyecek”
Gelecekte yapacağı çalışmalar hakkında da dernek üyelerine bilgiler veren Yılmaz, Karaçayır gelecekte olimpik spor alanı olacak. Orada büyükçe bir göl oluşturacağız. Bu gölde su sporları yapılabilecek. İnsanlar bu suyun etrafında oturup gezebilecek. Bu çalışmanın da projesi onaylandı.
Yine yakın bir zamanda musluklarımızdan içerisinde mercan balıklarının yaşadığı memba suyu kalitesinde bir su akacak. Karadere sularını tepenin artından 3.400 metre bir tünel açtığımız zaman kendi kendine akacak bir su haline dönüşecek. İlk yapım maliyetinin ardından ise bedava bir su olacak. Tek başına Bolu'ya yetebilecek bir su olan Karadere suları inşallah gelecek sene musluklarımızdan akacak.
Yine bir başka su kaynağımızda Çele Barajı. Bununla ilgilide etütler tamamlandı. Karadere suları yetmediği anda da Çele Barajı'nı devreye sokacağız. Bu suda yeterli gelmezse Gölköy'deki suyu kullanacağız. Buda şu anlama geliyor; dünya ve Türkiye gelecekte susuzluk sorunu çekse bile Bolu böyle bir sorunla karşılaşmayacak” dedi.