Zihinsel ve fiziksel gelişimin hızlı olduğu, kişiliğin oluşmaya başladığı okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların yetişmesinde çok önemli rol oynayan öğretmenlerin eğitimi gün geçtikçe önem kazanıyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), yaptığı çalışmalarla, öğretmen adaylarının eğitimine destek sağlamaya devam ediyor.
Bu kapsamda, AİBÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği ABD öğrencileri, müzik dersleri çerçevesinde; temel müzik eğitimi alan ‘okul öncesi ve ilköğretim' bölümlerindeki 50 öğrenciyle sahne alarak, derslerini uygulama imkanı buluyorlar.
AİBÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Müzik Eğitimi Uzmanı Gamze Çalık Çetin'den, zorunlu olan Müzik Eğitimi-Müzik Öğretimi” dersi ile seçmeli Okul Çalgıları”, Ses Eğitimi ve Diksiyon” ile Okul Öncesi Piyano Eğitimi” seçmeli derslerini gören sınıf öğretmenliği öğrencileri, söz konusu dersleri minik öğrencilerle birlikte düzenledikleri eğlenceli etkinliklerle uygulamalı olarak öğrenme imkanı buluyorlar.
AİBÜ'lü öğrenciler, Orff” ve Kodaly” yöntemleriyle ‘ritim' (dil, müzik, hareket, dans), ‘işitsel algı çalışmaları', ‘body perküsyon', ‘nefes çalışmaları', ‘drama', ‘konuşma ve şarkı söyleme', ‘orff çalgıları ile diğer çalgıları tanıma ve kullanma', ‘dans ve müzikli oyun' gibi müzik eğitimleri alıyorlar.