Gizem Erdoğan, daha 17 yaşında ama hayatının önemli bir bölümü spor salonlarında geçmiş. Daha 13 yaşındayken spordan kazandığı ilk maaşı almış. Hayatı TV dizileri ve voleybol. Hedefi ise üç yıldır oynadığı Bolu Belediyespor'da kariyerini daha yukarılara taşımak.
Kendinizden bahseder misiniz?
14.11.1997 yılında doğdum. 180 boyundayım. Aynı zamanda Canip Baysal Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Yaklaşık 7 senedir voleybol oynuyorum. Azimli bir yapıya sahibim. Sorumluluklarımın bilincinde bir insanım. Spor yapıyor, voleybol oynuyor olmam bu özelliğimi daha da baskın yapıyor. Bunların dışında ailesine bağlı ve eğlenceli bir kişiliğe sahibim.
Voleybola başlama hikâyeniz?
İlkokulda sınıf arkadaşlarımdan daha uzun olduğum için beden eğitimi öğretmenim tavsiyesi ile başladım. Ayrıca babamın da eskiden spor ile uğraşması ve ailemin beni bu konuda desteklemesi voleybola oynamaya teşvik etti.
Bu işten kazandığın ilk para ile neler yapın?
İlk maaşımı aldığımda 13 yaşındaydım. O sıralar Galatasaray'da oynuyordum. O parayla neler aldığım çokta hatırlamıyorum. Ama ailemden uzakta olmam sebebiyle onlara hediye aldığımı çok net hatırlıyorum.
Hayatta olmazsa olmazların neler?
Bu soruya vereceğim cevap çok klasik gelebilir. Benim hayatta olmazsa olmazlarım diyebileceğim ilk şey ailemdir. Bana güveniyor olmaları her zaman arkamda olmaları beni hayata sımsıkı bağlayan sebeplerden biri diyebilirim. Bunun dışında olmazsa olmazım inancım diyebilirim. Benim düşüncem gereği bir şeye gerçekten inanmak o işi başarmanın yarısıdır.
Örnek aldığın oyuncular var mı?
Henüz çok genç yaşta olmam sebebiyle izlediğim her oyuncudan bir şeyler öğrenmeye çalışırım. Özellikle takımdaki ablalarımın bana çok şey kattığını düşünüyorum. Benimle sürekli ilgileniyor olmaları onlara olan hayranlığımı bir kat daha arttırıyor. Ama özellikle söyleyebileceğim bir isim yok diyebilirim.
Antrenmanlar ve maçlar dışında nasıl vakit geçirirsin?
Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Çok boş vaktimin olduğu söylenemez. Aynı zamanda okulumu da aksatmamaya çalışıyorum. Antrenman ve maç olmadığı zamanlar genelde dinlenerek geçiyor. Bu demek olmuyor ki sosyal yaşantım hiç yok. Elimden geldiğince arkadaşlarımın programlarına da katılıp onları da ihmal etmiyorum.
Zor maçlardan sonra nasıl stres atarsın?
Zor maçlardan sonra genelde yalnız kalmak ve düşünmek iyi gelir. Bazen yürüyüşe çıkarım bu üzerimde ki bütün stresi atar.
İleriki zamanlar için bir hedefin var mı?
Her sporcunun olduğu gibi benim de hedeflerim ve ideallerim var. Daha önümde uzun yılların olması geleceğe umutla bakmamı sağlıyor. Şuan çok iyi bir takımda olduğumu düşünüyorum. İlk aşamada hedefim Bolu Belediyespor'da kendimi daha çok geliştirebilmek. Antrenörümüzün ve takımda benden yaşça büyük ablalarımın dediklerini dinleyerek tecrübe kazanmak ve ileride çok başarılı bir sporcu olmak istiyorum. Behçet hocam şans verdiği sürece de Bolu Belediyespor'a katkı vermek, faydalı olabilmek en büyük hayalim.
Takımda en iyi arkadaşım diyebileceğin biri var mı?
Takımda çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Takımın en genç ismi olmam bana olan ilgi alakayı daha da arttırıyor. Bu soruya isim vermek çok zor. Ben bütün takım arkadaşlarımı ayrı ayrı seviyorum. Biz gerçekten güzel bir aileyiz.
Gizem Erdoğan'ın özel hayatı nasıl? Nelerden hoşlanır?
Eğlenceli bir hayatım olduğu söylenebilir. Yemek seçmem çoğu yemeği yerim ama balık yemekten de ayrı bir keyif alırım. Komedi ve aksiyon tarzı filmler genellikle daha çok ilgimi çeker. Aklımda kalan b