Gerede'de bir ilkin gerçekleştirilmesiyle Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne bağlı olarak başlayan Yüksek Lisans Programı'nda ilk dönem sona erdi.
Gerede'nin ekonomik potansiyeli ve gelecek planlarına ışık tutan Yüksek Lisans Programı'na talep artmaya başladı. İlk senesi olmasına karşın 32 öğrencinin yazılarak katılım gösterdiği programla birlikte şimdiden gelecek yıllarda doktora programı için beklenti oluştu bile.
Yüksek Lisans için talebin artmasıysa önümüzdeki aylarda bir sınıfın daha açılacağı bilgisine ulaşılırken, özellikle THK Üniversitesi'nin Gerede'de Yüksek Lisans Programı açmasının ilçe açısından önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılıyor. Yüksek Lisans Programı'ndan sonra doktora yapacak öğrenciler, Geredeli” unvanıyla ilerleyen senelerde üniversitelerin norm kadrolarında eğitimci yada devletin üst düzey kadrolarında görev yapan üst düzey yöneticiler olabilecekler.
Özellikle ilçede bir dönem Askerlik Şube Başkanlığı yapan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Emin Serin'in girişimleriyle Gerede'ye açılan Yüksek Lisans Programı'nda ilerleyen yıllarda daha fazla gelişmeler yaşanması bekleniyor.