Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Gerede Müftülüğü olarak tüm cami ve kurslarda Haydi Gençler, Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım” Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz” sloganı ile Yaz Kur'an Kurslarını açtıklarını duyurdu.

Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Gel Bu Yaz, Kur'an'ı Gönlüne Yaz!' sloganı ile Gerede'deki çocukları yeniden Kur'an ile buluşturacak. Her yıl yaklaşık 2 bin 250 öğrenci Kur'an öğrenmek için camilere ve Kur'an kurslarına koşuyor. Bu yazda 3000 öğrenci Kur'anla haşır neşir olacak. Gerede Müftülüğü, veliler ve öğreticilerle ile birlikte koordineli çalışarak Kur'an'ı çocukların kalplerine, gönüllerine nakış nakış işlemek, onları Allah'ın emir ve yasaklarına uygun Kur'ânî bir hayata hazırlamak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in ahlakı ile ahlaklandırmak, helal ve haram bilincini kazandırmak için çaba gösterecek.

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, çocuklar için 4-6 yaş Grubu Kur'an Kursunu Yaz Kur'an Kursu döneminde de açabildiklerinin müjdesinin vererek, Bu konuda velilerimizin çok arzulu olduğunu yakinen müşahede ediyorum. Ağaç yaşken eğilir misali çocuklukta atılan tohumlar hayat boyu etki edecektir. Evlerimizde, caddelerimizde ve sokaklarımızda eğitimli ve bilgili, ahlaklı ve ihlâslı gençler olarak yerlerini alacaklardır. Dileğimiz ve duamız Mübarek Ramazan ayını da kapsayan kurslarımızın verimli geçmesidir. Kadirşinas halkımızın duyarlı olacağından eminiz. Sizlerden tek istirhamım çocukların camilerde koşup oynamasından dolayı onları engin hoşgörünüzle karşılamanız, camiye sevgisini arttırmanız olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yaz Kur'an kursları kayıt işlemleri

Müftü Hasan İzmirli, yaz Kur'an Kursu kayıt tarihleri 15 Haziran 2015- 29 Haziran 2015 olduğunu hatırlatarak şu bilgileri verdi: Yeni Cami Erkek Kur'an Kursu, Hocazade Kemaleddin Efendi Kız Kur'an Kursu ile 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu kayıtları hakkında detaylı bilgi için Gerede Müftülüğü resmi web sayfasından Duyurular” bölümünden ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüm camilerimiz ve Kur'an Kurslarımızda anılan tarihlerde kayıt işlemleri görevlilerimiz tarafından yapılacaktır. 2015 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları hakkında müftülüğümüz web sayfası Güncel Dosyalar” bölümünden ulaşarak bilgi alabilirsiniz.''

Yaz Kur'an kursları eğitim öğretim takvimi şu şekilde:

1.Dönem 22 Haziran 2015-10 Temmuz 2015

İ. II. Dönem 13 Temmuz 2015-31 Temmuz 2015

İİ. III. Dönem 3 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015

Yaz Kur'an Kursları 22 Haziran 2015 Pazartesi günü Camilerde ve Kur'an Kurslarında eğitim-öğretime başlayacaktır. 22 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da Gerede Merkez Yeni Camiinde düzenlenecek Yaz Kur'an Kurslarımızın açılış merasimine davetlisiniz. Eğitim-öğretim süresince Haftanın Ayeti, Hadisi ve İlahisi” ismi altında her hafta bir ayet, hadis ve ilahi belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde belirlenen ayeti, hadisi ve ilahiyi öğrenmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

“Haftanın İmamı ve Müezzini” sloganıyla imam-hatip lisesine giden öğrenciler öncelikli olmak üzere erkek öğrencilere imamlık ve müezzinlik uygulamaları yaptırılacaktır. Veli-Öğrenci-Öğretici Buluşmaları” adıyla toplantılar düzenlenecek yaz Kur'an kursundaki eğitim-öğretim faaliyetlerinden öğrenci velileri de haberdar edilerek, eğitim sürecine dâhil edilecektir. Kur'an'ın Anlam Dünyası ile Buluşalım” sloganı ile haftanın bir gününde, belirlenen bir saatte Kur'an-ı Kerim'den belirlenen yerler, öğreticilerce okunarak açıklanacaktır. Bu hususta Başkanlığımızın çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim'deki Sureleri Tanıyalım, Çocuklar İçin Kur'an Terimleri Sözlüğü, Hikâyelerle Çocuklara 40 Âyet, Hikâyelerle Çocuklara 40 Hadis vb. yayınlarından istifade edilecektir.

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, 22 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da Yaz Kur'an Kurslarının açılmasıyla camilerin çiçekler açacağını belirterek, ‘'Camilerimizde bereketli, verimli, huzurlu ve başarılı bir kurs dönemi geçirmeyi arzuluyoruz. Çalışkan ve işini seven personelimizin sayesinde sevgi dolu ve verimli bir kurs dönemi geçiririz. Gerçekten işini bilen, seven ve sevdiren cami görevlilerimiz bizlerin yüz akıdır. Bu vesile ile İlçe Müftüsü olarak tüm öğrencilerimizin ve ailelerinin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum. Özellikle, Yaz Kur'an kurslarında görev alan ve Gerede'mizde çocuklarımızı Kur'an ile buluşturan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerimizi gönülden tebrik ediyor, kendilerine hayırlı vazifeler diliyorum'' ifadelerine yer verdi. İzmirli, tatil demek sadece gezmek tozmak değil aynı zamanda değerlendirmek, bilgilenmek demek olduğunu hatırlatarak, ‘'Tüm veli ve öğrencilerimize de ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi