Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri ilimiz sınırları içerisinde bulunan Köroğlu dağlarının en yüksek noktası Köroğlu zirvesine 2499 m yürüyecek.
Kıbrısçık sınırları içerisinde bulunan Köroğlu zirve çıkışına dağcılık kulübü üyesi sporcular katılacak. Gebzeli dağcılar Köroğlu'nun at koşturduğu yaylalardan başlayacakları zirve yürüyüşünde efsaneleşen, destanlara konu olan bölgenin çam ormanlarında ve patikalarında gün boyu yürümenin keyfini yaşayacaklar. Bolunun bir çok zirvesine yıllardır çıkan kulübün zirve yürüyüşü, 6 Nisan 2014 günü yapılacak.
GEDOSK Başkanı Hasan Boyacı, Kıbrısçık'tan Köroğlu zirvesine yürüyeceklerini, Bolu'nun yemyeşil ormanlarının kendilerini her zaman etkilediğini söyledi. Kulüp başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Rıdvan Şükür, Bolu ormanlarında Bolu yaylalarında olmayı, doğasında yürümeyi sevdiklerini söyledi. Ekosistemin bir parçası olan ve kendisine has vahşi doğayı içinde barındıran Bolu ormanlarının biyolojik çeşitlilik açısından çok önemli olduğunu bildiklerini ifade etti. Bu eşssiz ormanların her yönüyle korunması gerektiğini dile getirdi.