Bolu Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi bölgenin en iyisi konumunu korurken Türkiye'nin en güzel barınakları arasında. Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmede önemli işlere imza atan Bolu Belediyesi yine bir ilke imza atarak hiçbir barınakta olmayan, Bolu Sahipsiz Hayvan Barınağına duş sistemi kurarak sıcaklarda barınaktaki köpekleri ferahlatıyor.

Sıcakların aşırı artması ile birlikte her kafese duş sistemi yapan Belediye kış aylarında da soğuklarda ısıtma amaçlı lamba kullanıyor. Sıcaklarda bunalan köpekler ara ara açılan duş sistemi ile ferahlatılıyor. Sahiplendirmeye çok önem veren Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bu yıl 180 tane köpek sahiplendirdi.

Anne ve yavruları ayrı bölümlerde tutulurken erkek ve dişi köpekler farklı bölmelerde tutuluyor. Hayvanseverler de bu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirirken“ Bu müthiş bir şey Allah Başkanımızdan razı olsun. Şu sıcaklarda bu canları düşünüp böyle bir duş sistemi yaptığı için ve bu canları ferahlattığı için kendisini kutluyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade ettiler. Haber Merkezi