Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, kent ormanında elektrik olmayışının doğru olmadığına vurgu yaptı.

Gerede'de İş ortamından ve şehrin gürültülü ortamından bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyenler için yegane adres olan Kent Ormanı bugünlerde daha bir aydınlık olma yolunda! 13 Kamelya, 4 seyir tepesi, 12 metre boyunda 3 katlı ahşap kule, 4 adet çocuklar için oyun grubu, mescit, güvenlik kulübesi ve 1100 metre uzunluğunda ahşap merdivenleri ile Geredeliler ve doğaseverler için ikinci cazibe merkezi halini alan Kent Ormanı, Esentepe'den sonra yeşil dokunun en önemli parçalarından biri olmaya aday. Ailelerin çocukları ile birlikte hafta sonları şehir stresinden uzak keyifli zaman geçirebilecekleri Gerede Kent Ormanı, karanlık günlerinden kurtuluyor. Esentepe´ye alternatif olarak yapılan içersinde Seyir Terası, Çardaklar, Kamelyalar, Çocuk Oyun Grupları, Piknik alanları vs. bulunan Kent Ormanı için Gerede Belediyesi tarafından Sedaş İşletme Müdürlüğüne yapılan başvurular sonrasında bazı problemler oluşmuştu.

Geçtiğimiz aylarda ilçemize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, konuya ilişkin istek ve problemleri aktarma fırsatı bulan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın ısrarlı takipleri meyvelerini verdi. Yapılan girişimler sonrasında Kent Ormanına elektrik verilmesi için çalışmaların başladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; belirlenen yerlere beton atılarak elektrik direklerinin dikilmesiyle birlikte bağlantıları yapıldıktan sonra Esentepe'ye alternatif bu alanda elektriğe kavuşmuş olacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, verdiği bilgilerde, pek çok alanı buluşturan kent ormanında elektrik olmayışının doğru olmadığına işaret ederek baştatığı çalışmanın sonuçlarına ulaştıklarını aktardı.

Kısa bir süre içerisinde çalışmaların bitimiyle Kent Ormanı'nın elektriğe kavuşacağını ifade eden Başkan Allar; Doğa harikası Esentepemize alternatif olarak oluşturduğumuz, Kent Ormanımızın içerisine Piknik alanları, Tuvaletler, Mescit, Seyir Terası, Güvenlik Kulübesi vs. birçok yapılar oluşturduk. Bu kadar hizmetin olduğu bir alanda elektriğin olmaması abes kaçan bir durum. Bu bakımdan Sedaş İşletme Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Fakat o alanda bir elektrik alt yapısı olmadığından bazı problemlerle karşılaştık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Gerede ziyaretinde bu konuda ilgili dosyayı hazırlayarak sunduk. Bakanımızdan sözü almıştık ve akabinde de çalışmalar başlamış durumda,” diye konuştu. Haber Merkezi