Gerede İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Esentepe Ortaokulu'nun çıkışında yer alan trafik lambası işaretlerinde kırmızı ışık ihlali yapılıyor.

Esentepe Ortaokulu'nun çıkışında yer alan trafik işaretlerinde okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin daha sağlıklı hareket etmeleri için trafik işaretleri konuldu. Öğrencilerin bastığı butondan sonra yeşilden kırmızıya geçen renkte durması gereken sürücüler yaklaşık 60-80 kilometre hızla geçtiği görüldü. Kırmızı ışığı son anda fark eden sürücüler ise, geçeyim mi durayım mı diye tereddüt ediyor.

Sürücülerin okul giriş çıkışlarında daha dikkatli davranmaları için konulan trafik lambaları, olası kazayı önlüyor. Gerede merkezinden gelen sürücüler tarafından dikkat edilmeyen kırmızı ışıkta geçen o kadar çok sürücü var ki öğrenciler sürücülerin durmama ihtimaline dikkate alıyor. Kural tanımaz sürücüler, önünden ister öğrenci geçsin, ister bisikletli olsun trafik lambalarını dikkate almadığı için kaza riskini artırıyor.

Özellikle okul çevrelerinde okul giriş ve çıkışlarında sürücülerin üstte ve yanda yanan trafik işaretlerini dikkate alması gerekiyor. Öğrencilerin hata yapan kırmızı ışıkta durmayan sürücüleri bildirecek bildirince gerekli yasal işlem yapılacak. Örneğin geçişlerde öğrenciyi ciddiye almayan, yanlış park yapan, kırmızı ışıkta geçen ve yaya geçidini kullanırken sıkıntı yaşatanlara gerekli ceza uygulanacak. Öğrenciler, hata yapan sürücünün plakasını alıp emniyete bildirerek ceza yazılmasını sağlayacak. Haber Merkezi