İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışmalarına ek olarak Bolulu üreticilere hizmet amaçlı uygulanan gece eğitimleri devam ediyor. İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ferhat ARSLAN başkanlığında ve Veteriner Hekimler Mustafa TUNCER ve Mehmet DEMİRCİ, Ziraat Mühendisleri Zafer KAŞIKÇI ve Ali Rıza KÜÇÜKLER Akçaalan köyünde eğitim verirken; Arazi Edindirme Şube Müdürü Fevzi SEYMEN başkanlığında, Veteriner Hekim Erol YILDIZ, Ziraat Mühendisleri Ali DEMİRER ve Özgür OFLAZ eşliğinde Yenököy de eğitimlerini gerçekleştirdi. Hoş bir sohbet havasında vatandaşlarımızın sorunlarını şikayetlerini dinleyip, fikir birliğinde bulunuldu.

Temel konular öncelik olurken ayrıca genç nüfusumuzun da azalmaya başladığı köylerimizde orman olmaya yüz tutmuş işlenmeyen arazilerimizde, kâr marjı yüksek alternatif ürün yetiştirebileceğimizi ve bu sayede genç nüfusumuzu da köylerimizde tutabileceğimiz konularına değinildi. Ceviz yetiştiriciliğinin ve ayrıca zirai ilaç kullanımının bu bölgelerde az olması sebebiyle arı yetiştiriciliğinin de uygun olabileceği ve bu konuda talep üzerine eğitimler düzenleyebileceği belirtildi.

Karşılıklı istişare içerisinde sohbet ve tartışma ortamında geçen eğitimler üreticiler tarafından oldukça verimli ve başarılı bulunurken ileriki yıllarda devam etmesi konusunda talepler verilen emeğin yerini bulmuş olduğunun bir göstergesi olmasından dolayı memnuniyet vericiydi. Gece Eğitimleri haftada iki gün günde iki köy şeklinde devam edecek ve üreticilerin ek konu eğitim taleplerini il müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürlüğü veya köyün ilgili tarım danışmanına belirtmesi gerekiyor. Haber Merkezi