Özel Fatma Hatun Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ömer Polat, başarılı operasyonlarına devam ediyor. Hülya Aktürk, sol ayağında ki güçsüzlük, giderek artan yürüyememe ve şiddetli ağrı sorunlarıyla başvurduğu Özel Fatma Hatun Hastanesinde geçirdiği operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

6 Aylık hamile olan Aktürk'ü (35), verilen tedaviler ve yatak istirahatine rağmen geçmeyen şikayetleri nedeniyle ameliyata aldıklarını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ömer Polat, Hastanemizde de aynı zamanda 6 aylık gebeliği nedeni ile takip edilen Hülya Hanım bize bel ağrısı ve bacağına vuran ağrısı nedeni ile başvurdu. Ağrı yanında ayakta güçsüzlüğü de tespit edilen hastanın,gebe de olsa annenin sağlığı öncelikli olduğu için operasyon hazırlıklarımızı yaptık ve belden uyuşturarak spinal anestezi dediğimiz yöntemle ameliyatını yaptık” dedi.

Yarım saat süren bir ameliyat sonrasında hastanın ağrılarının geçtiğini ve ayağında ki güçsüzlüğün düzeldiğini ifade eden Opr. Dr. Polat, gebelikte yapılan bel ameliyatının riskleri hakkında da şunları söyledi; Her bel ameliyatının riski vardır ama gebelik bizim ameliyat süremizi daha hızlı yapmamızı gerektirir. Hülya hanım hastanemizde ameliyat edilen 4. gebe hastamız. Gebelere mecbur kalmadan genel anestezi vermemeye çalışırız. Bebek anne karnında anestezik ilaçlara maruz kalmasın diye spinal anestezi hastanın belden aşağısını uyuşturarak ameliyatını gerçekleştirdik. Böylelikle operasyonda her şey yolunda gitti. Hastamızın ve bebeğinin operasyon sonrası yapılan kontollerinde sorun olmadığını gördük ve 1 gün içinde taburcu ettik.”

DOKTORUMUZA GÜVENDİK VE OPERASYONU KABUL ETTİK

Hamileliği nedeni ile Özel Fatma Hatun Hastanesinde takipleri devam eden hasta Hülya Aktürk ise yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle anlattı; Sinir sıkışmasından dolayı sol bacağımda yürüyememe sıkıntısı oluşmaya başlamıştı ve ağrılarım son derece şiddetli idi. 20 gündür yatıyordum yürüyemiyordum. MR sonuçları ve doktor muayenesinde de his kaybı olduğu ortaya çıktı. Yürümede aksaklık meydana gelebileceği için doktorum ameliyatın acil yapılması gerektiğini söyledi. Doktorumuz bebek için operasyonun her hangi bir tehlike oluşturmayacağını ifade edince ameliyat olmaya karar verdim. Kadın Doğum Uzmanı doktorum da bebek için herhangi bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Doktorumuza güvendik ve operasyonu kabul ettik.” Ameliyat sonrasında durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Aktürk, Şu anda çok şükür his kaybım azalmaya başladı. Sinir çekilmesinden dolayı oluşan ağrım geçti. Çok iyiyim. Doktorumuzdan çok memnun kaldım. Çok ilgili ve çok merhametli bir doktor. Açıklayıcı bir şekilde bizi bilgilendirmesini çok takdir ettim. Bütün doktorlarımızın aynı şekilde olmasını tavsiye ederim. Çünkü biz hastaların beklediği şey bu oluyor” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi