Doğum yapmaya hazırlanan anne adayları, 20 saat süren gebelik eğitiminin ardından sertifikalarını aldı.
Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi, doğum yapmaya hazırlanan anne adaylarına jest yaptı. Türkiye'de olduğu gibi Bolu'da da doğuma hazırlanan kadınlar için Gebe Eğitim Sınıfı oluşturuldu. Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sağlık Merkezi'nde görevli 8 uzman eğitimci tarafından anne adaylarına günde iki saat olmak üzere yaklaşık 20 saatlik eğitim verildi. Şube Müdürü Dr. Esra Uca ve diğer eğitimciler tarafından, 18 anne adayına maketler üzerinde doğacak bebeklerine nasıl bakım yapacakları anlatıldı.
Gebe kadınlar için hazırlanan ilk kursu başarıyla tamamladıklarını söyleyen Şube Müdürü Dr. Esra Uca, "Gebelik sınıfımızda anne adaylarına kapsamlı şekilde Bebek bakımı anlatıldı. Yaklaşık 20 saatlik eğitim verdik. Bu süreçte anne adaylarına uzman eğitimcilerimiz çocuğun emzirilmesinden yıkanmasına, yiyeceklerinden kıyafetlerinin nasıl giydireceklerine kadar her türlü eğitimi verdiler. Bugüne kadar yanlış bilinenleri de düzeltmiş olduk. Artık annelerimiz çocuklarını daha sağlıklı yetiştirebilecekler" diye konuştu.
Eğitimin ardından Bolu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Dudak da Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi'ne gelerek eğitimlerini tamamlayan anne adaylarına sertifikalarını verdi.