Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde açılan Gebe Okulu” anne adaylarını bekliyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ünitesinde ücretsiz hizmet veren Gebe Okulu, verdiği uygulamalı ve katılımlı eğitimlerle anne adaylarını anneliğe ve doğuma hazırlıyor.

Gebe Okulunda, anne adayları haftada 1 gün olacak şekilde planlanmış eğitimlere katılarak toplamda 5 haftada eğitimi tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar. Gebeliğin oluşumu, gebelikte beslenme, nefes ve gevşeme teknikleri, doğuma hazırlık, yeni doğan bebek bakımı ve emzirme eğitimlerinin yanı sıra, gebe platesi hizmeti de bulunuyor.

Eğitimlerin yanı sıra anne adaylarını rahatlatmaya ve hazırlamaya yönelik faaliyetlerde de bulunuluyor. Doğumhane ziyaretleri ya da daha öncesinde gebe okulundan mezun olmuş, şu an anne olan katılımcılarla pozitif doğum hikayelerini paylaşmak bu faaliyetlerden sadece bir kaçı.

Ev ortamının rahatlığı ve sıcaklığında tasarlanan gebe okulunda, gebe platesi oldukça hijyenik ve samimi bir ortamda yapılıyor. Her bakımdan tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanmış gebe okulu programı, anne adaylarını hem doğuma hem de anneliğe hazırlıyor. Tüm bu hizmetlerden ücretsiz faydalanmak ve Gebe okuluna başvurmak için yapmanız gereken tek şey 0374 - 270 45 73 numaralı telefonu aramak yada gebe okuluna uğrayıp danışarak kayıt olmaktır.