İlimizde ikamet eden Güneydoğu, Kıbrıs, Kore ve diğer gazilerin, kendi arzu ve talepleri doğrultusunda motivasyonlarını arttırmak, onların örnek heyetlerini İlimizdeki öğrencilere aktarmak için Bolu Valiliğimizin öncülüğünde Gazilerimizin Örnek Hayatı” adıyla hayata geçirilen proje Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde devam etti.
Gazilerin Örnek Hayatı Projesi kapsamında İlimiz Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinde 13 Mart 2013 Çarşamba günü saat 10.30'da yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ile diğer davetliler katıldı.
Fen Lisesi Din Kültürü öğretmeni Muhittin Öztürk gazilik ve şehitlik mertebelerinin manevi değerlerini anlattı. Projede yer alan Gazilerimiz, yaşadıklarını, şehit anne ve babaları ile şehit çocukları hayat hikâyelerini öğrencilere anlattılar. Şehit Kenan Özdemir'in yeğeni Tuba Karabeşeoğlu ŞEHİTLİK GAZİLİK” şiirini okudu. Gazi Muhittin Özel'in kızı Kübra Özel, şehit jandarma Er İsmail Konuk'un annesi İfakat Konuk duygularını dinleyenlerle paylaştı.
Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan program sonunda, Programa katılan şehit anne ve babaların, gazilerimizin yaşadıklarını burada bizlerle paylaştıkları için kendilerine candan teşekkür ederim. Siz öğrencilerin de şehit yakınlarına ve gazilerimize değer verip sahip çıkmanızı istiyorum. Ayrıca vatanımıza, milletimize, ailenize hayırlı birer evlat olmanız için milletimizin maddi ve manevi değerlerine önem verip çok çalışmanız gerektiğini bilmeniz gerekir” dedi.