Muharip Gaziler Derneği'nden örnek davranış. Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Bolu'daki Kore Gazilerinin torunları için burs verdi. Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin birlikte düzenlediği öğle yemeği ve Kore Gazi torunlarına yardım için düzenlenen tören.
Bursların teslimi için Orduevi Gazinosunda yemekli bir program düzenlendi. Programa Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Güney Kore Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Joosenong Han ve Eşi Jeanga Park Han, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, Kore gazileri ve aileleri katıldı.
2. komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneş yemek öncesi yaptığı konuşmada Kore gazilerinin önemini vurguladı
Program saygı duruşu ve ardından güney Kore milli Marşı ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Programda ilk konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı Sami Yıldız yaptı. Yıldız sosyal dayanışmaya destek olmak için var güçleri ile çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek derneğe maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ise yaptığı konuşmada Kore'nin bu günkü durumu ile ilgili olarak Kore gazilerinin emeği olduğuna dikkati çekti.
Programda son konuşmayı ise Güney Kore Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Joosenong Han yaptı. Doğa harikaları ile dolu Bolu'da Kore gazileri ve aileleri ile bir arada bulunmaktan dolayı kıvanç duyduğu dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Kore Gazilerinin torunlarına bursları teslim edildi.
Yemek sırasında ise Ateşe Han masaları tek tek dolaşarak Gore Gazilerine hediye verdi.