Antep'i koparamadık!

Boluspor, PTT 1'inci liginin 8'inci haftasında deplasmanda Gaziantep BBSK ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu karşılaşmanın ilk yarısını 1-1 eşitlikle kapattığı karşılaşmada Gaziantep BBSK ile 2-2 berabere kaldı. Kırmızı beyazlıların gollerini Tevfik Köse ve Sebastian attı. Gaziantep BBSK'dan Erkam 67'inci dakikada Boluspor'dan Luiz Henrique ise 72'inci dakikada gördükleri ikinci sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldılar. Kırmızı beyazlılar, deplasmanda aldığı beraberlikle puanını 10'a çıkardı.

Boluspor, deplasmanda oynadığı Gaziantep BBSK karşısına, Soner Şahin, Adem Alkaşi, Ramazan, Luiz Henrique, Umut Meraş, Alican Karadağ, Sebastian, Anco Jansen, Emre Kılınç, Andaç, Tevfik Köse on biri ile çıktı. Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Melih Ağa, Emrecan, Eren Aydın, Yusuf Emre, Emrullah, Sefer Sever, Ricketts yer aldı. Boluspor'un teknik direktörü Cüneyt Karakuş, son haftalarda yüksek performans gösteren Andaç ve Tevfik Köse'yi ilk on birde değerlendirdi. Yine Sebastian'da, Yusuf'tan formayı kapan oyuncu oldu. Boluspor'da eleştiri oklarının hedefi olan Ofere ise, on sekiz kişilik kadroda yer almadı. Ev sahibi takım Gaziantep BBSK ise Boluspor karşısına, Stackhowiak, Ufuk Budak, Raspopovic, Serkan, Erkam, İshak, Murat Yıldırım, Gökhan, Alanzinho, Erdal Güneş, Kojic on biri ile çıktı.

Zorlu karşılaşma Boluspor'un vuruşu ile başlandı. Maça hızlı başlayan taraf Boluspor oldu. Kırmızı beyazlılar, oyunun ilk dakikalarında rakip kaleye daha çok giden takım oldu. Boluspor, 11'inci dakikada gole çok yaklaştı. Emre, ceza sahasına orta yaptı, Ramazan'ın akıl dolu vuruşunu kaleci son anda kornere tokatladı. Kırmızı beyazlılar, bu dakikada mutlak bir golden oldu. Karşılaşmanın ilk on beş dakikası 0-0 eşitlikle geçildi. Boluspor, 20'inci dakikada gole çok yaklaştı. Raspopovic'in ters vuruşu üst ağlarda kaldı. Boluspor, 25'inci dakikada golü buldu. Emre'nin ortasına ceza sahasında çok iyi hareketlenen Tevfik Köse şık bir kafa vuruşuyla, kırmızı beyazlıları deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Boluspor, 2'inci gole 30'uncu dakikada çok yaklaştı. Emre'nin ortasına Andaç kafayı vurdu top yandan auta çıktı. Karşılaşmanın 37'inci dakikasında bu sefer ev sahibi takım tehlikeli geldi. Erdal'ın sert şutunu Soner tokatladı. Karşılaşmanın 43'üncü dakikasında Gaziantep BBSK golü buldu. Erdal Güneş takımına 1-1'lik eşitliği getiren oyuncu oldu. İlk yarının sonuna 1 dakikalık süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Gaziantep BBSK'nın vuruşu ile başlandı. Her iki takımda ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. 47'inci dakikada Gaziantep BBSK tehlikeli geldi. Gökhan'ın sert şutunu Soner kornere çeldi. Pozisyonun devamında ceza sahasında topla buluşan Raspopovic, topu Boluspor ağlarına gönderen oyuncu oldu. Bu golle Gaziantep BBSK, Boluspor karşısında 2-1 öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Boluspor'dan Adem sarı kart gördü. Oyunun bu dakikalarında Bolusporlu oyuncular, oyunu kendi yarı sahalarında kabul ediyor. Gaziantep BBSK, takımında Erkam, karşılaşmanın 67'inci dakikasında gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Boluspor, ilk oyuncu değişikliğini 68'inci dakikada yaptı. Andaç oyundan çıkarken, Sefer oyuna dahil oldu. Luiz Henrique karşılaşmanın 70'inci dakikasında gördüğü ikinci sarı kart sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan itibaren her iki takımda sahada 10 kişi mücadele edecek. Karşılaşmanın 82'inci dakikasında Boluspor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Alican oyundan alındı, Emrecan oyuna dahil oldu. Kırmızı beyazlılar, son oyuncu değişikliğini maçın 83'üncü dakikasında yaptı. Jansen oyundan çıktı, Ricketts oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 87'inci dakikasında Boluspor beraberlik golünü buldu. Yapılan ortayı çok iyi takip eden Sebastian ayağının içiyle topu ağlara yolladı. Skor 2-2'ye geldi. Oyunun son anlarında Boluspor oyunu rakip alana yıktı. Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika süre ilave edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor, Gaziantep BBSK ile 2-2 berabere kaldı. Kırmızı beyazlılar puanını 10'a çıkardı.

Kırmızı beyazlılar, ligin 9'uncu haftasında kendi sahasında Alanyaspor ile karşılaşacak. Fahri GÜNDÜZ