10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Ali Ercoşkun, ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım” dedi.
Ali Ercoşkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Şehrimizin ve ülkemizin geleceği, insanımızın birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz gazeteciler; gecesini, gündüzüne katarak, canla başla çalışarak haberleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler.
Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir.
Medyanın güçlü olması, kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”