Abant Televizyonu Sahibi Mehmet Altun ve yanındaki kameraman, Yeniçağa ilçesinde bir firmaya ait işyerinin çalışma alanını görüntülerken, yaklaşık 60 kişi tarafından saldırıya uğrayarak dövüldü.

Edinilen bilgiye göre; Abant Televizyonu Haber Merkezi'ne, Yeniçağa ilçesinde kaçak torf çıkartıldığı yönünde ihbar geldi. Televizyon Sahibi Mehmet Altun, yanına bir kameraman alarak Yeniçağa'ya gitti. Kuş Cenneti'ne girdiği sırada telefonu çalan Altun, Çabuk o bölgeyi terk edin” diyerek tehdit edildi. Kameraman görüntü aldıktan sonra televizyona geri dönmek için yola çıkan gazetecilerin önü 20 araçla kesildi. Araçlardan inen yaklaşık 60 kişilik grup, aracın camlarını kırarak kamerayı aldı. Daha sonra kameramanı da esir alan şahıslar, uzun süre gazetecilere ve araca zarar verdi.

UYARI YAPILDI

Yeniçağa Kuş Cenneti'nde kaçak torf çıkarıldığını iddia eden Abant Televizyonu Sahibi Mehmet Altun, Arkadaşlar bildiğiniz gibi Yeniçağa Kuş Cenneti, Bolu'nun en önemli kuş göçmenlerinin uğrak merkezidir. Burada aynı zamanda torfçular tarafından torf çıkarılmaktadır. Uzun süredir torf çıkarılmasına izin verilmiyordu. Orada 7-8 firmanın bir araya gelerek ruhsat alıp torf çıkartmaya başladıkları ve geriye kalan torfçuların da gece kaçak şekilde göle giriş çıkışlarını ve oradan torf aldıkları şeklinde haber gelmişti. İki gün önce orada bu konu kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bütün yasal çevreler göreve ve sorumluluğa davet edilmişti” dedi.

“ÇABUK ORAYI TERK EDİN”

Haberi alır almaz Yeniçağa'ya gittiklerini söyleyen Mehmet Altun, Biz dün akşam saat 20:50 civarında Gerede'den dönerken yol güzergahımızdaki Yeniçağa'ya uğradık. Kaçakçılar o saatte belirli noktalara nöbetçi ve gözlemci koymuşlar. Oradaki kaçakçı başı firmanın sahibi İsmail U. tarafından cep telefonum saat 20:37 sıralarında arandı. Telefona ulaşılamayınca geri döndüm. ‘Hayırdır, buyurun' dedim. ‘Mehmet Bey, herhalde sizin Abant Televizyonu'ndan çocuklar oradalar. Çabuk orayı terk etsinler. Biz oraya giriyoruz' dedi. Yani gece oraya kaçak çalışmaya giriyor. Bizim oradaki aracımızı gördüklerinde görüntü alınmaması için böyle bir tehditte bulundular. Bende kendisine, ‘Orada çocuklar yok, ben varım' dedim. Bir iki dakika içerisinde karşıdan gelen araçla karşılaştık. O araçta da İsmail Uysal denen kişiyi gördüm. ‘Hayırdır' dedim. ‘Buradan çabuk uzaklaşın. Yoksa sizin için iyi olmaz' dedi. ‘Bu bir tehdit mi?' dedim. ‘Nasıl anlarsanız' dedi” diye konuştu.

20 ARAÇLA ÖNLERİNİ KESTİLER

Onlarca araçla önlerinin kesildiğini ve kameramanın esir alındığını söyleyen Altun, Aradan iki, üç dakika geçmeden E-5'e yaklaştığımız sırada yaklaşık 20 civarında araç ve 50-60 kişilik grup tarafından yolumuz aniden kapatıldı ve saldırıya uğradık. O sırada kitleler bir taraftan arabamıza bir taraftan da sağ arka tarafta oturan kameramana saldırdı. Üstü başı yırtıldı. Kamerası elinden alınırken de aracın camı patlatılarak kamera gasp edildi. Kaçakçı başı tarafından belirli kitleler üzerimize salındı. 50-60 kişi tarafından saldırıya uğrayınca cebime davrandım. Bolu Valiliği makamını telefonla aradım. ‘Şuanda Yeniçağa Hamzaköy civarındayız. Acil bize güvenlik konusunda yardımda bulunun' dedim. Bu görüşmemiz aralıklarla oldu. Bir türlü güvenlik gelmiyor. O sırada aracımıza darbeler, kameramıza darbeler devam etti. Kameraman alınıp götürüldü. Yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra jandarma ekipleri geldiğini gördük” diye konuştu. Abant TV Sahibi Mehmet Altun, yaşanan olayında ardından şikayetçi olduklarını ve olayın takipçisi olacağını söyledi.