Pazartesi akşamları Köroğlu TV'de canlı olarak yayınlanan ‘Basın Toplantısı'na bu hafta konuk olarak Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın katıldı. Gazetecilerin birçok sorusuna açıklık getiren Sayın, Ak Parti'deki istifalardan, yerel seçimlere kadar pek çok konuya açıklık getirdi.
Gazeteciler Mehmet Ali Atalay, Caner Güngör, Hakan Aydın ve Bülent Velioğlu bu hafta ‘Basın Toplantısı'nda Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ı ağırladı. Canlı olarak yayınlanan programda merak edilen her şeyi yanıtlayan Ömer Sayın, son günlerde parti içinde yaşanan gerginliklere değinerek, önümüzdeki günlerde partinin ileri gelenleri ile basının karşısına çıkarak, birlik beraberliklerini göstereceklerini söyledi.
Basın Toplantısı programında öne çıkan başlıklar şu şekilde;
AK Parti Bolu teşkilatı 2012'deki hedeflerine ulaştı mı?
2012'nin tek tek değerlendirmesini yaparsak, bütün yatırımları anlatmaya kalkarsak sanırım sabaha kadar bitiremeyiz. Ama şöyle kalemler halinde bakarsak; hangi sektörde, hangi bakanlıklarda ne kadar yatırım yapılmış rakamlar halinde verirsem sanırım kamuoyunu bilgilendirmiş oluruz.
Karayollarında 2012 yılında harcadığımız para 54 milyon 778 bin lira. Devlet Su İşleri'nin 2012 yılında yatırımlara harcadığı para 7 milyon 818 bin lira olmuş. Bunlar yeni parayla. Sağlıkta yaptığımız toplam tutarı 16 milyon 298 bin lira. Spora 2012 yılında yaptığımız harcama 1 milyon 594 bin lira. Tarım ve hayvancılıkta verilen destekler 12 milyon 608 bin lira. Yatırımlar ise 1 milyon ise 1 milyon 203 bin lira. Tarım ve hayvancılıkta makine desteği olarak verilen rakam 347 bin 135 lira, Kültür ve turizm müdürlüğü bünyesinde yapılan 114 bin 428 lira. Kültür ve Turizm Müdürlüğü kapsamında verilen destekler ise 1 milyon 178 bin lira. Bunlar genelde belediyelere yapılan destekler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilimize yaptığı yatırımların toplam tutarı 15 milyon 169 bin lira. Sosyal Hizmetlerde yapılan yatırım tutarı 815 bin 366 lira. Sosyal hizmetlerin 2012 yılında özürlülere, kimsesiz çocuklara, fakir ailelere verdiği destek 12 milyon lira.
Burada vatandaşlara yardım kriteri nedir?
Hükümetimiz bakıma muhtaç, özürlü vatandaşımıza evde bakım ücreti ödüyor. Bunun kriteri şu; eğer bir evde özürlü bir insan yaşıyorsa, o haneye giren gelir kişi başına düşen gelir eğer asgari ücretin 3'te 2'sinden az ise o zaman o bakıma muhtaç insana aylık geçen sene 673 lira idi. Bu sene devlet ayda 715 lira para veriyor. Şu an Bolu'da 1211 aile bu yardımdan istifade ediyor. Bunun aylık toplam tutarı 900 bin liraya yakın. Yıla çarptığınız zaman 10 milyon liranın üzerinde. Bu sadece Bolu'da verilen rakam ama Allah kimseyi bu paraya muhtaç etmesin. Tabi devler babadır, baba gibi yaklaşması lazım. Baba şefkati ile milletine davranması lazım ki AK Partinin temel felsefelerinden bir tanesi de budur. O nedenle bu para çok önemli bir paradır.
Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'ndan muhtaç ailelere verilen para 2 milyon 73 bin lira. KÖYDES kapsamında yapılan yatırımların toplam tutarı 3 milyon 435 bin lira. İl Özel İdare'nin tarımsal hizmetlere ayırdığı para 1 milyon 228 bin lira. Belediyelerimizin yaptığı yatırımlarımlar bunlar içerisinde yok, cari giderler bunların içerinde yok. Topladığımız zaman yaklaşık 200 milyon liraya yakın bir rakam yapıyor. Bu da Bolu'muz için ciddi bir yatırım demektir. 2013 yılında da inşallah yarım kalan projelerimiz tamamlanacak. Dev projelerimiz var. 2012 yılında yapılan yatırımların en az iki katı olacağı rahatlıkla söyleyebilirim.
Geçtiğimiz günlerde Bolu'ya bir ek ödenek aktarıldı. Bu anlamda yapılan çalışmaları İl Başkanı ola