Bolu'da faaliyet gösteren Gazelle Resort Otel, bölgedeki ilk ve tek Yeşil Beş Yıldız kategorisine girmeye hak kazandı. Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, plaketini Bolu Valisi Aydın Baruş'tan aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm tesislerinin yıldızlandırma kriterlerine yenilerini ekleyerek çevreye duyarlı tesislere yeşil yıldız uygulamasına geçti. Yeterli kriterleri taşıyan tesislerin yıldızları yeşil renk oluyor ve plaket üzerinde de 'Çevreye Duyarlı Tesis' ibaresi yer alıyor. Bu kapsamda bölgenin ilk ve tek yeşil yıldızını alan Gazelle Resort Otel'e yeşil yıldız plaketi düzenlenen törenle verildi. Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri ve davetlilerin yer aldığı plaket töreninde konuşan Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, otelin yapımına başlandığından beri çevreye duyarlı olmaya çalıştıklarını söyleyerek, Bolu'ya bu şekilde hizmet etmekten dolayı gurur duyduklarını söyledi. BTSO Başkanı Türker Ateş, Gazelle Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül'ü tebrik ederek, "Biz bu belgeyi sevinçle, mutlulukla karşıladık" dedi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise bunun bütün işletmelere örnek olmasını temenni ederek, Bolu'nun önümüzdeki süreçte daha büyük güzellikler de yaşayacağını kaydetti.

BOLU TABİATIYLA ÖN PLANA ÇIKMIŞ BİR İL

Bolu'nun turizm sektöründe yeni hareketlenmeye başlayan bir il olduğunu kaydeden Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bolu, turizm sektöründe yeni yeni hareketlenmeye başlayan bir şehir. Uzun yıllardır ilimizde beş yıldızlı otellerimiz var. Bu konuda Abant ve Kartalkaya öne çıkmış durumda ama buralara gelen misafirlerden Bolu'nun pek istifade ettiği söylenemez. Buraya gelen ziyaretçiler, tesislerde kalıp, şehrimize uğramadan dönüyorlar ve katma değer bırakmadan gidiyorlar. Bu anlamda Gazelle Otel çok önemi bir fonksiyon icra ediyor. Çünkü Gazelle Otel'e gelmek için Bolu içinden geçmek zorundasınız. Burada kalan insanların da Karacasu'ya ve İl Merkezine ciddi katkılar sağladıklarını düşünüyorum. Turizm yatırımlarını yaparken, doğasıyla, tabiatıyla, orman varlığıyla ön plana çıkmış İlimizde, çevreye duyarlı, doğal kaynakları tasarruflu kullanan ve bu yönleri ile de tüm ülkemizdeki tesislere örnek olacak otellere ihtiyacımız var” dedi.

BOLU İÇİN YEŞİL YILDIZ ÇOK ÖNEMLİ

Önümüzdeki yıllarda Bolu'nun turizminde ciddi bir hareketlilik kazanacağını ifade eden Vali Baruş Bu anlamda da gerek doğal kaynakların tasarruflu kullanılması, gerek enerji verimliliğinin artırılması ve gerekse çevreye zararlı maddelerin mümkün olduğunca bırakılmaması ve aynı zamanda da çalışanlarına devamlı bu eğitimleri vermesi bakımından otelin almış olduğu yeşil yıldız çok önemli. Diğer taraftan bu yeşil yıldız konusunda özellikle çevreye hassasiyeti olan insanların bu tesisi tercih etmeleri anlamında da Bolu'nun ciddi kazanımlarının olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda Bolu turizmi ciddi bir hareketlilik kazanacak. Merkezde Narven tesislerinin hızla yükseldiğini görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz, yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki termal turizm tesisleri içinde örnek olacak bu tesisin mümkün olduğunca en kısa sürede kapasitesini artırmasını diliyoruz ve ilimize bu anlamda da ziyaretçi trafiğinin artmasını diliyoruz. Diğer taraftan Özel İdare tarafından yatırımcılarımıza tahsis edilen yaklaşık 120 dönümlük Karacasu Beldemizdeki alanda yatırıma biran önce başlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah çok yakın zamanda yatırıma başlanacak ve Bolu 500 yatağın üzerinde, spor sahaları ve kür merkezi olan bir tesise kavuşmuş olacak. Bu tesislerin yapılması ile hizmet sektörüne de ciddi bir kalite gelecek. Bu manada ilimizdeki hizmet sektörüne öncülük eden ve diğer tesisler için örnek oluşturan Gazelle Otel'in çok değerli sahibi Halit Beyi, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül'e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Yeşil Beş Yıldız' plaketi takdim edildi. Haber Merkezi