Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret'in Basın Açıklaması yaparak artan vergi harçlarında yeniden düzenleme yapılması için Konfederasyon olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.
Gayret açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Bilindiği üzere, 18.12.2013 tarihli ve 28855 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2013/5585 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belediyelerce alınan vergi ve harçların tarifesi yeniden belirlenmiş ve yeni tarife ile birçok ilde söz konusu vergi ve harçların 4 - 5 kat artmış olduğu tespit edilmiştir.
Konuyla ilgili olarak, Konfederasyonumuzca yapılan girişimler sonucunda, 28.01.2014 tarihinde Maliye Bakanlığında bir toplantı yapılmış ve bu toplantıda, 5585 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen tarifede yer alan vergi ve harç tutarlarının indirilmesi ve belediye gruplarının yeniden belirlenmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca, belirtilen vergi ve harçların işyeri büyüklükleri de dikkate alınacak şekilde tespit edilebilmesi için Kanunda değişiklik yapılması hususunda da çalışmalar başlatılmıştır.”