Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayet, Türkiye'deki istikrardan son derece memnun olduklarını söyledi. Bolu'daki Ak Partili siyasilerin birlik ziyaretinde konuşan Gayret, Esnaflar geçmiş dönemlerde çok sıkıntılar yaşadı. Bugün her şey halloldu mu? Oldu dersek yalan söylemiş oluruz. Son 12 senedir yapılan şeylerle iyi noktalara gidiyoruz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu İl Teşkilatı sivil toplum örgütü ziyaretlerine devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Yüksel Coşkunyürek başkanlığında oluşan yönetim, Bolu Esnaf ve SanatkarlarOdaları Birliği'ni (BESOB) ziyaret ederek Tahir Gayret ve yönetimi ile bir araya geldi Çarşamba günü saat 11.00 gerçekleşen ziyarete İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve çok sayıda yönetim kurulu üyesi katıldı.

Ziyarette konuşan Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 21 Aralık'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen kongrede göreve gelen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte iadeyi ziyaretlere başladıklarını belirtti. Konuşmasında parti olarak Sivil Toplum Kuruluşlarına önem verdiklerini kaydeden Yüksel Coşkunyürek, Bolu'nun sorunlarını, esnafımızın sorunlarını birlikte görüşmek üzere buradayız. Sizler büyük bir teşkilatsınız ve bizler için önemlisiniz. Esnafın duruşu her zaman önemli Türkiye'de. Bir ülkede en son esnaf konuşmaya başlıyorsa, esnaf sabırlıdır; birçok şeye katlanır bunun neticelerini 2001 yılında gördük millet olarak. Esnaf Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez Ankara'da yürüyüşe geçmişti ve bu hepimizi de derinden üzmüştü. Ama Rabbimize hamd olsun 2002 yılından bugüne alınan tedbirlerle, sağlanan güven ve istikrarla büyük bir mesafe kat edildi. Bu da bizleri ziyadesiyle sevindiriyor” dedi.

"İSTİŞARELER YÜRÜTMEYİ ESAS ALAN BİR PARTİYİZ"

İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, daha sonra Ak Parti hükümeti tarafından esnafa verilen desteklerden bahsederek, 2002 yılı ile bugünü kıyaslarken 150 Milyon TL kredi kullanılırken, bugün 13 buçuk Milyar TL kredi kullanılır hale gelmiş esnafımız. Bu iş hacminin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. Cenab-ı Allah bu ülkedeki birlik ve beraberliği bozmasın inşallah. Esnafımızın işlerin bereketli eylesin ve ülkemizdeki istikrar devam etsin. 2015 yılı malum seçim yılı ve bu istikrarın devamı açısından çok önemli bir seçim olarak görüyoruz. bu seçiminde ülkemizin geleceği adına hayırlar getireceği inancındayız. Bizler, sizlerle ve sivil toplum kuruluşu üyelerimizle beraber hareket etmeyi, istişareler yürütmeyi esas alan bir partiyiz. Bundan sonrada bu şekilde devam edecek inşallah” diye konuştu.

“DÜNYADA BAŞKA BİR İLİN ÇÖZEMEDİĞİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK ÜZEREYİZ”

Yüksel Coşkunyürek'in ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Sivil Toplum Kuruluşlarınca kendilerine teklif edilen her konuya olumlu yaklaştıklarını ve ‘evet' yanıtı verdiklerini ifade etti. Başkan Yılmaz, "Birlikte birçok konuyu çözmüşüzdür. Biz hizmetkarız ve o anlayışımızı hep sürdürdük" dedi.

Yeni sanayi sitesi projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, projenin hayata geçmesi halinde belki de dünyanın en örnek projesi olacağını kaydetti. Yılmaz, Halk nezdinde sanayinin taşınması olarak mütalaa edilen fakat sanayinin değil; şehri rahatsız eden bütün birimlerin şehrin dışına çıkartılmasını sağlayacak bir proje. Bu, dünyada başka bir ilin çözemediği bir proje. Böyle bir projeye başladık ve belirli bir aşamaya geldik” diye konuştu.

“BU PROJEYİ DÜNYADA BAŞARABİLEN BİR İL YOKTUR”

Bir takım olumsuzluklar nedeniyle projenin biraz geciktiğini ifade eden Başkan Yılmaz şöyle devam etti; "Allah'a şükürler olsun ki; hem siyasi gücün, milletvekillerimizin, il teşkilatımızın ve de bürokrasinin destekleri ile esnafımızın daha uygun şartlar altında işyeri sahibi olması için yeni bir çalışma yapıldı ve kararlar alındı. Netice itibariyle de en son valimiz tarafından düzenlenen bir basın toplantısında deklare edilerek Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından startın verilmesi aşamasına geçildi. Bu projeyi dünyada başarabilen bir il yoktur”

“AK MI, KARA MI HERKES GÖRECEK”

Projeyi sadece sanayinin taşınması olarak algılamamak gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Biz bin 100'e yakın bir işletmeyi taşıyoruz. Dolayısıyla sanayi bunun üçte biri bile değil. Sanayi'de bu işi maalesef siyasi anlamda provoke edenler var. Maalesef bazı basın mensupları da provokasyon olması için gayret ediyorlar. Bazı Mahkemelik hadiseler oldu. Valimizin de ifade ettiği gibi bu konuda mahkemeye gidenler hak iddia edemeyecekler bundan sonra. Zaten kimsenin de mahkemeye gitmesine gerek yok. Para yatıranlar varsa herkesin parasını da verebilecek durumdayız. Ama maalesef işin içine siyasi şovlar girince, provokasyonlar girince birileri zengin oluyor. Kim zengin oluyor? Bundan önce belediyeye karşı açılan davalarda kimlerin, hangi avukatların zengin olduğunu ifade etmiştik. Şuanda da birilerini zengin etmek için birileri kuruluyor ve harekete geçiriliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte TOKİ teklif toplamaya başladığında ‘ak' mı, ‘kara' mı ne olduğunu herkes görecek. Ve inşallah Bolumuza hayırlı bir hizmet daha gelecektir” diye konuştu.

"BAŞBAKANIN AÇIKLAMALARINI ESNAFLAR OLARAK GURURLA İZLEDİK"

Ev sahibi Tahir Gayet'te gerçekleşen ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Bolu'nun Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi olarak ilanı hakkında konuşan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayet, "Sayın Başbakanımızın genel kurulunuza geldiği zaman Türkiye'de ilk defa ilan ettiği Bolu'nun Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi ilan edileceği açıklamasını esnaflar olarak gururla izledik. Son derece mutluyuz. Bizlere bu konuda ne görev düşerse hazırız.Ve hazırlıklarımızı da ona göre yapıyoruz. Tabi bu karar, sadece merkezle ilgili değil. Tüm ilçelerimizi kapsayacak. Bizlerde tüm ilçelerimizle bu konu hakkında toplantılarımızı yaptık. Bize ne düşerse gerekli birimlerimizle mutlaka onu yerine getireceğiz" dedi.

“PROJENİN HİÇ BİR YERİNE ZARAR VERMEDİK”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın bahsettiği sanayi projesine de değinen Gayret, "Üzülerek ifade etmek istiyorum ki Bolu'da çok kişi bu projenin önemini kavrayamamış durumda. Proje, Bolu'nun için ‘olmazsa, olmaz' denilecek bir proje. Biz bu projede ‘sekretarya' görevini üstlendik ve 2012 yılında tamamını alarak TOKİ'ye teslim ettik. Aslında sekretarya görevimiz o tarihte bitti gözüküyor. Biz bir ‘iş kazası2 geçirdik. 20 Yıllık bir sekreterimiz bir kaza yaptı. Ve bu kazanın gerçekleşecek proje ile hiç bir alakası yok. Şuanda 2 Milyon 200 bin TL bu projede üyelerimizden aldığımız paralar var. 1 Milyon 754 bin TL'de üyelerimizden proje ile ilgili alamadığımız para var. Projenin hiç bir yerine zarar vermedik. Ama bu projeye başından beri karşı olanlar Bolu'ya yapılacak bu güzel yatırımı engellemek için onu konuya taşıdılar" dedi.

“TÜRKİYE'DEKİ İSTİKRARDAN SON DERECE MEMNUNUZ”

Esnaflar olarak Türkiye'deki istikrardan son derece memnun olduklarının altını çizen Tahir Gayret konuşmasında Şuanda esnaflar olarak Türkiye'deki istikrardan son derece memnunuz. Esnaflar geçmiş dönemlerde çok sıkıntılar yaşadı. Bugün her şey halloldu mu? Oldu dersek yalan söylemiş oluruz. Son 12 senedir yapılan şeylerle iyi noktalara gidiyoruz. Ancak esnafımızla kendi aramızda yaptığımız toplantılarda ülkemizin dışında yaşanılan gelişmeler bizleri son derece rahatsız ediyor. Ekonomide yaşan son zamanki dalgaların sebebi hep bu yüzden" ifadelerini kullandı. Haber Merkezi