Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, BESOB Genel Sekreteri R.G.'nin sahte imzayla kuruma ait 400 bin lirayı çekmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Bolu esnafının dişinden tırnağından artırarak, kendilerine teslim ettiği paraların bu şekilde anılmasından dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Gayret, Bolu esnafından özür dilerim” dedi.
Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, BESOB Genel Sekreteri R.G.'nin sahte imzayla kuruma ait 400 bin lirayı çekmesiyle ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yönetim ve denetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. gelişmeleri değerlendirdi. Öğle saatlerinde kurum binasında gerçekleştirilen basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Son gelişmeleri değerlendiren Gayret, Üzücü bir olay. 20 yıldır görevli olan arkadaşımızdı. Tutuklandığını duyduğum zaman bana silah alış verişi olduğu söylendi. Tutuklandığında Umre'de bulunuyordum. Bolu'ya döner dönmez ayın 11'inde gelip yönetimimi topladım. Olayın özel hayatla ilgili olduğunu öğrenince, bu kadar süredir namus ve şerefle yönettiğimiz kurumu zan altında bırakmamak için hesapları incelemeye aldık. Elektronik imza ile bankadan para çekmiş. Tehdit edildiğini söyleyerek bir bayanın hesabına göndermiş” dedi.
Gelişmelerden dolayı Bolu halkından ve esnafından özür dileyen Başkan Gayret, Serbest bırakıldığı zaman savcılığa bizzat kendisi gitti. Bizim mesai arkadaşımızdı. Göreve geldiğimiz zaman buradaydı. 20. yılını doldurdu kurumda. İlk göreve geldiğim zaman değişiklik yapmadım. Çalışkandı. Hiç ihtimal vermiyordum. İlk duyduğumda şaşırdım. Hatta inanamamıştım. 3 kızı olan 45 yaşında bir personelimizden bahsediyoruz. Güç kanaat biriktirdiği paraları bize emanet eden esnafın mağduriyeti söz konusu değildir. Olayı fark edemedik. 6 aydır belirli miktarlarda paraları bu şekilde çekip havale ediyormuş. Alınan paraların hiçbirisi ıslak imzalı değil. Soruşturma nedeniyle açıklayamayacağım bazı kısımlar var ama esnafımızın içi rahat olsun, paraları geri gelecek. Soruşturma bittiği zaman birliğin gelir ve giderlerini herkesle paylaşacağım. Hiç bir evrağa dokunmadık. Müfettişler inceleyecek ve savcılığa bildirilecek. Tüm Bolu halkı ve esnafından özür diliyorum. Esnafımız bu iş yüzünden kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Gerekirse keseri ayağımıza vururuz. Görevimin başındayım. İstifa gibi bir düşüncem olmadı” dedi.