Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012 yılında koordine edilen ve kısa adı GAMVET olan Oyun Metodolojilerinin Mesleki Eğitime Uyarlanması” adlı Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısına Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, çeşitli bölgelerdeki okul müdür ve yardımcıları ile proje koordinatörleri katıldı.

81 Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde bu türde tek proje olan GAMVET, 2012 yılı Kasım ayında başlamış olup 30 Ekim 2014 tarihi itibarıyla sona erecek. Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen GAMVET; Oyun Metodolojilerinin Mesleki Eğitime Uyarlanması” Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesinin; İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye'den toplam 8 ortağı bulunuyor.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu kapanış toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: İki yıl süren 237 bin avro bütçeye sahip projenin amacını, mesleki eğitim derslerini özellikle oyun metodolojilerini ve bilişim teknolojilerini kullanarak daha eğlenceli hale getirebilmek için daha önce İspanya'da uygulanmış olan Gamedeck projesinin özgün bir şekilde Türkiye'ye transfer edilmesi oluşturmuştur.”

“DÖNEM BİLGİ ÇAĞI”

“Yirmi birinci yüzyılın eşiğinde içinde bulunduğumuz döneme verilen adlardan birisi "bilgi çağı". Bilgi çağı, hızla bilgi üretilen, bilgi birikiminin yoğun olduğu, insanların bilgiyi yaymak ve bilgiye ulaşmak için ileri teknolojiye gereksinme duydukları bir çağ. Bilgi toplumlarında bireylerin yaşamlarının önemli bir parçasını teknoloji oluşturuyor. Bilgi toplumu olma yolunda olan toplumların da en önemli gereksinmesi teknolojidir.”

“E-ÖĞRENİM'İN BÜYÜK BİR PAYI VAR”

"Bilgi teknolojilerinin yaygın bir şekilde kullanılması ile her alanda olduğu gibi, eğitim süreçlerinde de gelişmeler yaşanmaktadır. Çağın gereksinimi haline gelen internet, eğitim teknolojilerinde son yıllarda vazgeçilmez bir unsur olarak yer almaktadır. Bilginin hızlı bir şekilde, istendiği zaman ve düşük maliyetle kişilere ulaşmasında ise, e-öğrenim'in büyük bir payı vardır."

“CEP TELEFONU YAYGINLAŞTI”

“Artık günümüzde ilkokula giden öğrencilerin cep telefonları var. Cep telefonunu cebinden çıkarmadan mesaj atabilen bir nesil yetişiyor. Facebook, Twitter gibi platformlarda çok sayıda gencin yer almasının sebebi de bu. Gençler bu ortamı; sadece sosyal ortamda sohbet etmek için değil; sahip olduğu bilgiyi paylaşmak ve bilgiye erişmek için de kullanıyor. O yüzden eğitim modelleri de bu yeni nesile uygun şekilde değişmek durumunda!”

FAALİYETLER

‘Bu kapsamda, mesleki eğitim kurumlarındaki eğitimin bilişim teknolojileri yardımıyla daha etkin ve eğlenceli hale getirilmesi planlanmıştır' diyen Çavuşoğlu, 2 yıl boyunca proje ile ilgili faaliyetleri açıkladı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Projenin GAMEDECK platformu ve çalışmalarını İspanyol ortağımızdan transfer ederken;

•Türkiye, İtalya ve Bulgaristan'da 30 öğretmene eğitim verildi.

•Seminer ve bilgilendirme faaliyetleri ile gelişen teknolojilerin eğitimde rolü üzerinde farkındalık yaratıldı.

•Oyun Metodolojisi Kılavuzu hazırlandı.

•Web sitesi, Facebook, Vimeo kanallarıyla projeyi yaygınlaştırıldı.

Ayrıca çalışmalarımız sonunda aşağıdaki ürünler ortaya çıkmıştır.

-6 adet pilot oyun oluşturuldu.

-Oyunla Öğretim metodolojisinin geliştirildi ve kitapçık halinde bastırıldı

-3 adet Oyunla Eğitim Vimeo kanalının kuruldu. (çok dilli)

- Web sitesi, Facebook, Vimeo kanalları oluşturuldu.

Ben sözü daha fazla uzatmadan projelerin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen müdürlüğümüz proje koordinasyon ekibi üyesi arkadaşlarıma ve proje ortaklarımıza çok teşekkür ediyor, projenin sonuçlarının ilimiz eğitim öğretimine olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum.”

Daha sonra proje hakkında sunum eşliğinde bilgiler aktarıldı.