Mayıs ayında kongreye gidecek olan Galatasaray'da başkan adaylarından Turgay Kıran'ın projelerinin başında Bolu'ya tesis yapımı var. 23 ilde tesisleşmek istediklerini söyleyen Kıran Bolu'yu listenin başına yazdı.

Kıran'ın projelerinde Bolu'dan söz etmesi, en çok Başkan Alaaddin Yılmaz'ı mutlu edecek gibi görünüyor. Yılmaz, 3 büyüklerin Bolu'ya tesis yapmasının öneminden her fırsatta söz ederken, bir başkan adayının bu yönde açıklamalar yapması mutluluk yarattı. Kıran hedeflerini ve projelerini anlattı. Kıran şunları söyledi: Amacımız; Galatasaray'ı 5 yılda düze çıkarmak, UEFA ve Süper Kupa'mızın yanına yenilerini koyarak, kulübümüzü Avrupa'nın zirvesine taşımak. Unutulmamalı ki, Galatasaray, ülke sporunun lokomotifidir. Futbolda daima şampiyonluk mücadelesinin içinde olmak zorunda. Galatasaray'ın şu an 900 milyon TL bilinen borcu var. Bu büyük bir rakam olmakla birlikte bizim için yönetilemeyecek bir borç değildir. Bunun için bankacılar, finansçılar ve borsacılardan oluşan bir ekip kurduk. Bunlar borcu nasıl yöneteceğimiz konusunda çalışıyor. Biz sorunu da biliyoruz, çözümünü de. Üç senede borcu toparlarız. Yapılması gereken şey, entelektüel sermayemizin önünü açmak. Biz güçlü bir ekiple geliyoruz. Ekibimizdekilerin her biri alanında bilgili, tecrübeli, trendleri takip eden iş ve sporda gururumuz olan Galatasaraylılar. Her Galatasaraylı gibi centilmenliği ruhunda yaşatan, biriyim. Rakiplerimize saygılıyım ama aslan iyi bir sembol; ormanın kralı sakin ama kükrediğinde önünde durulamaz!”

Oteller zinciri kuracağız

Para sorun değil... Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmamız gerektiğini tam 9 yıl evvel söylemişim. Sanki bugünü o günden görmüş gibi. Tüm gayrimenkulleri toparlayıp, buna yenilerini de ekleyerek, bir torbaya koyup, dışardan gelecek güzel bir parayla fon yönetimi oluşturmak ve bunu yönetmek arzumuz. Soruyorlar, 'Riva'yı satacak mısınız?' diye. Riva'yı kimse satamaz, biz de sattırmayız. Ama başta Riva olmak üzere gayrimenkullerimiz üzerinde birçok ilde, hatta yurt dışında oteller zinciri kurma projemiz var. Ayrıca çok ciddi sponsorlarla görüşüyoruz.

KIRAN'IN PROJELERİ:

1. Galatasaray'ın marka değerini artırmak; üç yıl içinde Avrupa'da bir kupa kaldırmak.

2. Profesyonel futbol ile amatör futbolu birbirinden ayırarak iki farklı merkezde toplamak.

3. Amatör branş sayısını 7'den 23'e çıkarmak; olimpiyatlara sporcu vermek.

4. Riva, Ayvalık, Bolu başta olmak üzere 23 ilde tesisleşmek

5. Galatasaray Adası'nı geri almak. Haber Merkezi