Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Çalışanlarını bir araya getirmek, kaynaştırmak, mesleki motivasyonlarını artırmak ve centilmence müsabaka halinde yarıştırmak için organize edilen Geleneksel Futbol turnuvasının 4'üncüsü 02 Kasım 2014 Pazar günü Karaçayır Bolu Spor Halı Saha Tesislerinde başladı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Yusuf Şahin, göreve geldiği günden beri ahlaki değerlere ve etik ilkelere uygun davranmaya çalıştığını, siz değerli arkadaşlarımın güvenliğini, sağlığını ve esenliğini her şeyden önde tuttuğunu, başarıya ulaşmanın yegane unsurunun dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlü olmasından geçtiğini, yorucu bir yılın sonunda bu futbol turnuvasıyla birlikte dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçleneceğini, turnuva boyunca Kurumsal Kimliğimize yakışır bir duruş sergileneceğinden hiç şüphesinin olmadığını ifade ederek turnuvaya iştirak konusunda ki hassasiyetinden dolayı tüm İşletme Müdürlüklerine teşekkür ederek turnuvanın startını verdi.

14 Takımın katıldığı turnuvada toplam 197 sporcu mücadele edecek, Lig usulü tek maç üzerinden 3 puan sistemine göre 3 gruptan oluşacak fikstürde, İlk 2 sırayı alan takımlar ile 3 grupta ki en iyi üçüncü 2 takım bir üst tura (Çeyrek Final) çıkacak.

En iyi üçüncü 2 takım; aldıkları puanların gruptaki takım sayısına bölünmesiyle elde edilen büyüklük sayısına göre, sayıların eşit olması halinde ise en fazla gol atan takımın en iyi üçüncü seçilmesiyle belirlenecek

26 Lig maçı, 4 Çeyrek Final maçı, 2 Yarı Final maçı ile 1 Üçüncülük Dördüncülük maçı ve 1 Final maçı olmak üzere Toplam 34 maç oynanacak.

İlk 3 dereceye giren takımlara kupa verilecek olup, ayrıca en centilmen takım, en centilmen oyuncu, en iyi kaleci, en iyi savunma, en iyi orta saha ve gol krallığı kategorilerinde ödül verilecek

Bu sene turnuvada bir ilkte yaşandı, Turnuvanın renkli takımlarından Göynük Orman İşletme Müdürlüğünce, adından sıkça bahsedilen ve herkesçe sevilerek yenilen Kanlıca Mantarının, gün boyunca barbekü yapılarak tüm sporculara ve ziyaretçilere sunulması oldu. Takımlar ve seyirciler tarafından takdirle karşılanan bu organizasyon, dostluk ve kardeşlik bağları konusunda ne denli samimi olunduğunun da bir göstergesi oldu.

Turnuvanın ilk günü birinci maçında Kıbrıscık geçen yılın şampiyonu Mengen'i gol yağmuruna tutarak sahadan 11-2 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Geçen seneki gücünden uzaklaşan Bölge Futbol Takımı oynadığı maçta fazla direnç gösteremeyerek 3-0 gibi net bir skorla Göynük'e teslim oldu. Günün son maçında favori Düzce, Gölyaka karşısında fazla zorlanmayarak skoru 6-2 lehine kapatmayı başardı.