FUTBOL, TRANSFER, TESİS!
Göztepe galibiyeti takımımızı Samsunspor öncesi rahatlatan bir skor gibi gözükse de, oyunun kötü olması, içerideki maç için herkesi düşündürmekte idi.
Maç öncesi Alp'in sakatlığı üzerine Cihan tercihi ve Hakan'ın cezasından sonra tekrar formayı giymesi, aşağı yukarı Oğuz hocanın kafasındaki 11 diyebiliriz. Gerçi Oğuz hocanın soru işareti Barbaros ama onun kafasındaki 3'lü Cihan, Alp ve Ali ama Barbaros çıktıktan sonra ne hale geldiğimizi gördükten sonra bu kararından vazgeçer umarım.
Samsun takımı yaptığı nokta transferler iyi bir takım olmuş belli. Yaptıkları Abdülkadir, Mustafa, Fatih, Niko ve Cemi transferleri, ayrıca küme düşme hattında olmalarına rağmen 94 doğumlu sağbek ve stoperleri alt yapıda oynatmaları büyük cesaret işi, tebrik etmek lazım Besin Hocayı.
Oğuz hoca artık sistemini oyun anlayışını benimsetmiş takıma. Bu takımı da bundan daha farklı bir anlayışla oynatması zor. Bu takım, top tekniği yüksek, oyun kalitesi yüksek oyuncularla topun kendinde kalmasını sağlar. Bireysel oyuncuların gününde olursa oyunu zaman zaman kontrol edersin ama tempo ve kavgayı bu takım, maçta zaman zaman yapar ama bunu 90 dakika beklemeyin.
Attığımız goller ustaların işi. Dalmat ve Ali işbirliği çok önemli işlere imza atacaklar bu belli. Takımımızın oyun şekli eskiden beri çok iyi dost olan Aykut hocanın Fenerbahçe gibi diyebiliriz. Oda Sow veya Weboda birini sola yakın oynatarak İskender gibi aynı şablonu görebiliyoruz.
Son 15 dakika yediğimiz baskı yine içerde puan kaybedebiliriz sendromu ile çok geride oyunu kabul etmemiz, orta sahamızın düşmesi, Dalmat ve İskender'in geriye dönüşlerinin olmamasının etkisi diyebiliriz. Burada Oğuz hocanın son 15 dakika içeresindeki zafiyetlerimizi iyi analiz edeceğini ve önlemini alacağını düşünüyorum. Ayrıca geçen seneki Omar Wode skandalından sonra devre arasında aldığımız Dixon ve Dalmat transferlerinden ötürü yönetimimizi tebrik ederiz.
Takımımızın yeni tesislerine geçmesi ile beraber oradaki ekibinde üretken, işini bilen, oyuncularımızın rahatlığı için çalışan, kalabalık olmayan, sadece profesyonel takımımıza faydalı kişilerden oluşturması, sadece kendi işini yapanlar olması önemli…
Takımımıza önümüzdeki haftada başarılar direriz…