Futbol, Seçim, Döner

Üç büyük futbol kulübümüzün uzun yıllardır tanık olmadığımız kıyasıya şampiyonluk çekişmesi bile heyecan yaratmıyor. Öyle bir çekişme ki aylardır birer puan fark ile diziliyorlar ve her hafta lider değişiyor, değişiyor da neden heyecan yaratmıyor? Halk hala şike operasyonunun etkisinde, şike sözcüğü şehir efsanesi gibi hala kulaktan kulağa dolaşıyor. Bu sezon lig normal mi, kurgu mu karar veremiyor. Yayıncı kuruluş para kaybetmesin diye mi lig böyle seyrediyor? Emin değil. İçerideki bu nefes kesen! Mücadelenin Avrupa sahalarında fos çıkması ‘yine bir şeyler dönüyor' tezini güçlendiriyor.

İçeride ve dışarıda şansımızın tutmadığı Karşıyaka ya Bolu sporumuzun deplasmanda 5 gol atması bile bir şey ifade etmiyor, heyecanlandırmıyor bizi.

Yine yakın tarihte seçim var… Öyle bir seçim ki iktidar lideri değişti, karşılarında o her seçimi kaybettikleri lider yok. AK partinin kaybetmesi ihtimal dışı, orasını zaten kabul ettik de acaba oy oranında düşme olacak mı? Asıl önemli olan yüzde ellinin üzeri beklentisi gerçekleşip başkanlık sistemine geçilecek mi?

Muhalefet kendi derdini unutmuş dünün terörist uzantısı, bu günün Türkiye partisi olma yolunda ilerleyen HDP'ye baraj atlatma derdinde.

Ak Partinin Bolu da 3-0 yapıp yapamayacağı, Tanju Özcan'ın 2-1 alırız diyerek 3. sıra adayına hiç şans vermemesi, Bolu ya yabancı adayların kendini gösterebilmek için seçim karıştırıp Belediye başkanımıza yüklenmesi de heyecanımızı azaltıyor.

Hele o bayrakların görsel kirliliği ve parti arabalarından çalan müzik iyice bıkkınlık vermiş durumda.

İzzet Babamıza şükran günlerimiz de bu hengâmede buruk geçti.

Nerede o 1 sene önceki yerel seçim. Muhalif yerel basında gâvur rumuzu ile belden aşağı vuran yazılar da okuyamıyoruz.

Heyecansız yaklaşıyoruz seçimlere.

Çünkü 1 sene içerisinde 3 büyük seçim yaşadık halk yoruldu artık seçimlerden, çoğumuzun oyu cebinde ve bir an önce kullanmayı bekliyor, bekliyoruz ki 4 sene seçim stresinden uzak kalalım. Sanırım tek yorulmayan Davutoğlu ve Erdoğan, günde çift vardiya çalışıyorlar ideallerindeki Yeni Türkiye hedefi için.

Seçimde futbolda tatsız tuzsuz heyecansız.

Ana caddede yaşanan döner savaşları daha heyecanlı. Kimi Hatay usulü soslarla ikram ederken, kimi ise dönere kaşar katarak damak tadınıza talip oluyor, Boş durmayan yerel döner işletmecilerimizin verdikleri mücadele ise takdire şayan. Gidin sevdiklerinizle yiyin derim, hem farklı döner tatları hem de ekonomik.