Geçtiğimiz gün Karaçayır'da gerçekleştirilen futbol müsabakası sonrası Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan yaklaşık 250 öğrencinin, Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni basmak istemesini emniyet güçleri son anda engellemişti. Olayın ulusal basına yansıyarak, ülke gündemine oturması üzerine Bolu Valiliği soruşturma başlattığını açıkladı. Valilik ayrıca liseler arası futbol karşılaşmalarının da iptal edildiğini duyurdu.

250 öğrencinin Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni basarak öğrencilerle kavga etmek istemesini araya giren İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler son anda engellemişlerdi. Olayın ulusal basına da yansıması üzerine harekete geçen Bolu Valiliği, yaşanan olayların soruşturulması için 2 müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 11 Aralık 2014 tarihinde İlimizde bir grup lise öğrencisinin kısa süreli eylemleri yerel ve ulusal basında yer almıştır. Olayın, İlimizde iki lise arasında oynanan futbol karşılaşması sonucunda alınan mağlubiyet sonrası mağlup olan lise öğrencilerinin kendiliğinden gelişen kısa süreli bir eylemi olduğu anlaşılmış, kısa süre içinde kolluk kuvvetleri tarafından dağılmaları konusunda ikna edilerek herhangi bir taşkınlığa meydan verilmeden dağılmaları sağlanmıştır. Konu ile ilgili olarak gerekli incelemeleri ve gerektiğinde soruşturmayı yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden iki maarif müfettişi görevlendirilmiştir.

Ayrıca İlimizde düzenlenen liseler arası tüm futbol karşılaşmaları Valiliğimizce iptal edilmiştir.

Gerek okullararası müsabakalarda ve gerekse şehrimizi temsil eden takımların müsabakalarında centilmenlik ve rakibe saygının, yenmek kadar yenilgiyi de doğal karşılamak ve hazmetmek, daha iyi olmak için daha çok çalışmaya teşvik kaynağı olarak görmek gerektiğinin sadece öğrencilerin değil, tüm sporseverlerin bilmesi ve kabullenmesi gereken bir gerçek olduğu, okullararası müsabakalarda bu tür olaylara fırsat verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

NELER YAŞANMIŞTI!

Bolu'da iki meslek lisesi futbol maçında karşı karşıya geldi. Maçı 1-0'lık skorla Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanınca olaylar çıktı. Maç sonrası yenilgiyi hazmedemeyen rakip okulun öğrencileri, 250 kişilik grupla yenildikleri okulu basmaya kalktı. İzzet Baysal Caddesi'ni birbirine katan öğrenciler, Emniyet güçlerinin devreyi girmesiyle kendi okullarına dönmüşlerdi. Haber Merkezi