Boluspor, PTT 1'nci ligin 5'nci haftasında deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu mücadelenin ilk yarısını 2-0 mağlup ayrılırken ikinci yarı Emre Kılınç ve Ali Dere ile golü bulsa da sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Bucaspor adına atılan gollerde eski Boluspor'lu futbolcu İskender Alın'ın ortaya koyduğu performans ise dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Adana Demirspor'a 3-0 mağlup olan Boluspor deplasmanda Bucaspor'un konuğu oldu. Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, Bucaspor karşısına Özkan, Reko, Mehmet Kuruoğlu, Nurettin, Deniz Aslan, İshak, Kibong, İsmail Haktan, Emre Kılınç, Kenan, Prijovic on biri ile çıktı.

Boluspor'da transfer döneminin son günlerinde transfer edilen Deniz Aslan ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi.

Boluspor karşılaşmanın ilk dakikalarında İsmail haktan Odabaşı ile pozisyon bulurken kale dibinden yaptığı vuruşu dengesi bozulunca top farklı bir şekilde auta çıktı.

Boluspor oyunu ev sahibi takımın sahasında kurmaya çalıştığı anda Bucaspor'un sol açıktan geliştirdiği atakta çizgiye kadar inen Mehmet İncebacak arka direkte bekleyen İskender Alın'a ortalarken, İskender Alın topu Boluspor ağlarına gönderdi ve bu gol ile Bucaspor 7'inci dakikada 1-0 öne geçti. Bucaspor, Boluspor'un oyun oynamasına izin vermemek için sürekli ön alanda basarken, Boluspor pozisyon bulmakta güçlük çekiyor. İkili mücadelede İshak Çakmak hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Boluspor oyun kurmakta güçlük çektiği için teknik direktör Reha Erginer oyuncularına kanatları kullanması isterken, saha kenarından sık sık uyarılarda bulunduğu dikkatlerden kaçmadı. Boluspor 30'uncu dakikada serbest atış kullanırken topun başına geçen Nurettin, ceza sahasına kavisli ortası sonrası kaleci güçlükle topu yumrukları ile çekti. Top Mehmet Kuruoğlu'nun önünde kalırken, boş kaleye topu gönderemedi ve Boluspor mutlak bir golden oldu. Bucaspor ilk yarının bitimine az bir süre kala Erkan Taşkıran ceza sahasında vole ile topu kaleye gönderirken, kaleci Özkan güçlükle çıkarttı. Bu pozisyonun ardından kazanılan korner atışında Gökhan Sinanoğlu, Boluspor defansı topu uzaklaştıramayınca topu ağlara sert vurarak gönderirken, ilk yarının sonucunu da tayin etmiş oldu. (2 – 0)

Boluspor ikinci yarıda aynı kadro ile sahada yerini aldı. Boluspor geçmiş olduğumuz haftalara nazaran ortaya koyduğu futbol isteğini Bucaspor karşılaşmasında gösteremezken, sık sık top kayıpları kurmak istediği pozisyonları da etkiliyor. Boluspor ikinci yarıda en etkili atağını 54'üncü dakikada Prijovic ile yakaladı. Ceza sahasına atılan derinlemesine topta Prijovic kaleci ile karşı karşıya kalırken, vuruşunda topu kaleci kornere çeldi. Boluspor ilk oyuncu değişikliğini 57'inci dakikada Ali Dere ile yaparken, oyundan çıkan oyuncu İsmail Haktan Odabaşı alındı.

Boluspor 69'uncu dakikada Emre Kılınç ile golü bulurken, farkı da 1'e indirdi. Boluspor ceza sahasından uzun bir pas atılırken, sağ açıkta topla buluşan Emre Kılınç Bucaspor ceza sahası çizgisi üstünde kaleciyi geçen Emre Kılınç, topu ağlarla buluşturdu. Boluspor bu golle durumu 2-1'e getirdi. Bu golden hemen sonra ikili mücadele sonrası Boluspor'dan Kenan Şahin, sarı kart gördü. Teknik direktör Reha Erginer 81'inci dakikada oyuncu değişikliğine giderken, Boluspor adına golü kaydeden Emre Kılınç'ı oyundan aldı. Emre Kılınç'ın yerine Ahmet Kulabas oyuna girdi. Dakikalar 85'i gösterdiğinde İskender Alın Boluspor sahasında topu alırken, ceza sahasına kadar topu sürdü. Pozisyonun devamında Boluspor'dan Deniz Aslan İskender'i düşürünce orta hakem bariz gol şansına engel kararı ile kırmızı kart gösterirken, Bucaspor adına penaltı verdi. Topun başına geçen Erkan Taşkıran'ın vuruşu direkten döndü. 10 kişi kalan Boluspor beraberlik golü için riskler alınca İskender Alın Boluspor alanında rahat bir oyun ortaya koyarken, 90'ıncı dakikada kendisinin ikinci takımın üçüncü golünü kaydetti. Artık maç bitti denildiği anda orta alandan Aleksandar Prijovic tarafından uzun bir pas sonucu topla buluşan Ali Dere, ceza sahası üstünde kafa ile topu ağlarla buluşturdu.(3-2) Boluspor durumu tekrar 1'e düşürse de geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca, kırmızı beyazlı ekibimiz puan ve puanlar için gittiği Bucaspor deplasmanından puansız döndü.