16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi'nin kapatılmasının 17. yılında Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yiğit yaptığı açıklamada, Erbakan hocanın yolundayız diyen AKP tek tek rezilliklerini meydana çıkarıyor” dedi.

16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi'nin kapatılmasının arkasından 17 yıl geçti. Refah Partisi'nin misyonunu ve vizyonunu aynı çizgide yürüterek devam ettirdiğini belirten Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yiğit, Refah Partisi'nin Refah – Yol Hükümeti ile önemli işlere imza attığını hatırlattı.

Milli Görüş hareketinin 3. Partisi olarak 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisi'nin 1987'de Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çalışmalarıyla, parti ivme kazandığını söyleyen Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yiğit, Yerel yönetimlerde açtığı çığırla halkın gönlünde taht kuran parti, 1996'da kurduğu Refah-Yol Hükümeti'yle efsane oldu” dedi.

Refah Partisi'nin hükümete gelmesiyle Türkiye'nin çehresi değişti işçi, memur ve emeklinin yüzü güldü diyen Yiğit açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Bir kuruş borç ve ek vergi koymadan efsane zamlar yapıldı. Memurlar bir yılda toplam yüzde 130 zam. Yani Erbakan geldiğinde 100 alan memur 230 alır oldu. 1996 yılında asgari ücrete yüzde 101 artış sağlandı. Üç ay gibi rekor bir sürede Toplu iş görüşmelerinin işçinin istediği gibi neticelenmesi ile maaşlara yüzde 102 artış gerçekleştirildi. Memur emeklilerine bir yılda yüzde 121 reel zam gerçekleştirildi. AKP hükümeti ise komik bir rakamla yüzde 3'lük zamla milleti fakirliğe sürüklemeye devam ediyor. Bu zam günde 80 kuruşa tekâmül ediyor yani günlük bir ekmek almaya bile yetmiyor. Şahsiyetli dış politika sergileyen Refah-Yol Hükümeti İslam ülkeleri ile ilişkiler canlandırılmakla kalmadı İslam Ortak Pazarı'nın ilk adımı sayılacak olan ve tüm Dünya'da yankı bulan İslam Ülkeleri işbirliği teşkilatı D8'ler kuruldu. Herkes ve herkesim tarafından kaldıramaz denilen ve öyle inanılan PKK destekçisi çekiç güç kaldırıldı. Alışıla geldiği üzere ABD'yi değil İslam ülkeleri ziyaret edildi. Bağımsız ve haysiyetli dış politika örneği gösterildi. Tüm yapılan bu hizmetlerin önünü ket vurmak isteyen çevreler harekete geçti ve Refah Partisi 8 ay süren dava sonunda, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Refah Partisinin misyonunun ve vizyonunun aynı çizgide yürüterek devam ettirdiği tek bir parti vardır oda Saadet Partisi. Şimdi Erbakan hocanın yolundayız diyen AKP tek tek rezilliklerini meydana çıkarıyor. Bize onlar, Erbakan'ın öğrencileri onları siz yetiştirdiniz, diyenlere Erbakan hocanın cevabı "Ben ders anlatırken onlar arka kapıdan kaçırıyordu" olmuştu.” Haber Merkezi