Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yiğit, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. İstiklal Marşının birlik ve beraberliğimizin sembolü olduğunu belirten Yiğit, İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık konusundaki kararlılığının tezahürü olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin de sembolüdür, bizi biz yapan değerlerin manzumesidir. İstiklal Marşı; milletimizin hiçbir şart altında hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğinin haykırışıdır. Milletimiz emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini, İstiklal Marşı'nda dile gelen, şuur ve inancın arkasında bütünleşerek başarmıştır. Bugün aynı değer ve inançlar noktasında birleşmeye her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır. Çünkü ülkemizi tank ve toplarıyla işgal edemeyenler, bugün çok daha sinsi ve tehlikeli yöntemlerle hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadır. Ülkemizin ekonomik ve siyasi kuşatmalar altına alındığı, ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı, aile yapısının bozulmaya çalışıldığı bir dönemde İstiklal Marşı'nın taşıdığı ruh ve mana üzerinde her zamankinden daha fazla kenetlenmenin önemi ortadadır” dedi.

Milli Mücadele döneminde çekilen sıkıntıları ve buna rağmen alınan sonucu gençlere anlatılması gerektiğini belirten Yiğit, Dünyanın mazlum halklarına ilham kaynağı olan Milli Mücadelemiz bu Mücadeleyi belgeleyen İstiklal Marşımız ve bu dönemin yazarı Mehmet Akif Ersoy, tüm canlılığıyla gönüllerimizde yaşamaya devam etmektedir.12 Mart 1921 yılında TBMM tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı, barındırdığı inanç, özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla tüm mazlum halklara ilham kaynağı olmuş yol göstermiştir. Başta bizler olmak üzere Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı, Milli Mücadele dönemini, çekilen sıkıntıları ve her türlü yokluğa rağmen verilen eşsiz mücadeleyi çok iyi anlamalı ve gençlerimize anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Milli Şiar Ersoy tarafından kaleme alınan Asım'ın ensli eserinin gençlere okutulması gerektiğini de belirten Yiğit, Mehmet Akif Ersoy'un sadece şair yönünü görürsek onu çok eksik tanımış oluruz. Akif sadece bir şair değil, yaşadığı dönemin tüm acılarını bizzat yaşamış, bir milletin yok olma tehlikesinin ızdırabını yüreğinin derinliklerinde hissetmiş bir sosyolog bir mütefekkir bir öncü şahsiyettir.”Asım'ın Nesli” eserinde gençliğe çizdiği vizyonu anlatmış. Bir daha böylesine acı olayların yaşanmaması için gençliğe dirilişin öncülüğünü yapma sorumluluğu vermiştir. İstiklal Marşı; görüşü, ırkı, dili, dini ne olursa olsun bu toraklarda yaşayan tüm insanların ortak paydasıdır. Ortak ruhu, ortak inancı ve ortak mücadelesinin belgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıldönümünde tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyor. Tüm Halkımıza Saadet'li günler diliyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi