1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'de Olağanüstü Kurultay isteyen 42 eski ve görevine devam eden il başkanından çağrı geldi. Çağrıda isimleri yer alanların 2012 yılında seçilen Kurultay Delegeleri oldukları belirtilirken, CHP Bolu eski İl Başkanı Fügen Kara'nın çağrıya destek verdiği, kurultay delegesi olmayan mevcut il başkanı Kazım Karsu'nun ise desteklemediği belirtiliyor.

1 Kasım seçimleri sonrası CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Parti'de Umut Oran'ın genel başkan adaylığını açıklamasının ardından, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan gibi isimlerde değişim yönünde fikirlerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

42 İL BAŞKANINDAN ÇAĞRI GELDİ

CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve kurultay delegesi olan 42 il başkanı olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. 42 il başkanının olağanüstü kurultay çağrısında, CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 42 İl Başkanı bir toplantı yaparak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından partimizin durumunu değerlendirmiş ve aşağıdaki sonuç bildirisini basına ve kamuoyuna açıklamaya karar vermiştir.7 Haziran seçimlerinin ardından partimizin geleceği ve çıkarları adına ve tümüyle yapıcı bir katkı sunma amacıyla 17 Ağustos 2015 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında yer alan tespit ve önerilerimiz dikkate alınmamış ve 1 Kasım seçiminin sonuçları maalesef bizleri haklı çıkarmıştır.1 Kasım seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Hepimiz için, tüm Cumhuriyet Halk Partililer için yapılması gereken ilk şey, hiçbir gerekçenin ardına sığınmadan başarısızlığı kabul edip çözüm üretmektir.Genel Merkez yönetimimiz olağan kongre sürecine ilişkin son yaptığı uygulamalarla partililerimizin güvenini kaybetmiştir. Kendi yayımladığı Genelgelere bile uymamış, adeta partililerden kaçırarak 12 ilde tüzüğe ve genelgelere aykırı bir şekilde, üstelik seçim süreci içinde, kongreler yapmış ve olağan kurultayın güvenilirliğini daha şimdiden zedelemiştir.. Önümüzdeki günlerde de masa başı” olarak tanımlanan kongreler yaparak delege yapısını değiştirmeye çalışmaktadır. Bu tutum ve davranışları parti içi demokrasiyle ve iyi niyetle bağdaştırmak olası değildir.Sonuç olarak Sayın Genel Başkanımız Önümüzde olağan kurultay var” mazeretinin ardına sığınmadan ve partimize daha fazla zaman kaybettirmeden Olağanüstü Kurultayı mümkün olan en kısa sürede toplamalı ve bu büyük örgütün ortak aklını harekete geçirmelidir.Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkarları her şeyin ve herkesin üzerindedir” ifadelerine yer verildi.

DELEGELER DEĞİŞİM İSTEYEBİLİR!

CHP'nin Kurultayında oy kullanma hakkına sahip Bolu'da 5 isim bulunuyor. 2012 yılında belirlenen kurultay delegeleri Fügen Kara, Cemal Özsoy, Necdet Gören, Yüksel Suiçmez ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu isimlerinden oluşuyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da, milletvekili olmasından dolayı doğal delege. Delegeler arasında yapılan değerlendirmelerde Fügen Kara, Necdet Gören ve Yüksel Suiçmez'in değişimden yana olabilecekleri konuşuluyor. CHP'nin mevcut il başkanı Kazım Karsu'nun ise Kurultay Delegesi olmadığı ifade ediliyor. Haber Merkezi