Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Denizbank'ın katkılarıyla düzenlenen, ''7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'' başlıyor.

Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan yarışma, 2015 yılının FAO tarafından Uluslararası Toprak Yılı” ilan edilmesi nedeniyle bu yıl tema Toprak” olarak belirledi. Tematik kategorinin yanı sıra Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ile Denizbank Çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında görüşlerini bildiren İl Müdürü İsmail TAŞ; Bizim insanımızın yaratıcılığını, fark etme özelliğini gözler önüne serme açısından önemli bir organizasyon. Tarımla iştigal eden ülkemiz insanlarını aynı kare içerisinde buluşturmak herkesin becerebileceği bir iş değil. Fotoğraf sanatına gönül vermiş insanımızın gösterdiği bu çabanın neticesinde sergiye değer bulunan eserleri eminim ki bu yılda geçmiş yıllardaki örneklerini aratmayacak derecede takdire şayan olacaktır. İlimiz kompozisyon açısından katılımcılara eşsiz kareler sunacak potansiyele fazlasıyla sahipken gönlümden geçen bu yıl ilimizden bir ve birden çok karenin dereceye girmesidir. Bu vesileyle ilimizde fotoğrafa gönül veren herkesi bakanlığımızın düzenlemiş olduğu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yarışmaya başvurular 29.06.2015 tarihinde başlayıp, 02.10.2015 tarihinde sona erecek. Yarışma sonuçları 16.11.2015 tarihinde www.tariminsan.com, www.tarim.gov.tr, www.tarimtv.gov.tr adreslerinden ve yarışmaya ait sosyal medya kanallarından duyurulacaktır. Yarışmada dereceye giren eserlere toplam 36 bin TL tutarında Denizbank hediye çeki ödül olarak verilecektir. Katılım şartları ve başvuru formu için www.tariminsan.com​ adresini ziyaret edebilirsiniz." Haber Merkezi