Bolu Belediyesi, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde, 5. Dönem Fotoğraf Atölyesi” kayıtları başladı. Fotoğraf sanatıyla ilgilenen ve bu sanata gönül verenler, BSM'de yaklaşık 2 ay sürecek ve Mart-Nisan aylarında yapılacak olan atölye çalışmalarında, Fotoğraf Sanatı”nın değişik konu ve tekniklerini uygulamalı ve teorik olarak öğrenme imkanı bulacaklar.
Yeni Dönem BSM-Fotoğraf Atölyesi” çalışmalarında, yeni başlayanlar ve ileri seviye olmak üzere iki grup oluşturulacak. 19 Şubat 2013 tarihinden itibaren başlayacak olan bu yılki çalışmalarda, fotoğraf makineleri tanıtılacak ve çekim teknikleri öğretilecek. Ardından, stüdyo ve açık hava uygulamaları yapılacak. Ayrıca, fotoğraf gezileri düzenlenerek, teorik olarak öğrenilen bilgilerin uygulamaları da yapılacak. Atölye üyelerinin, bu gezilerde çektikleri kareleri ile de BSM'de her dönem sonu, fotoğraf sergileri açılıyor.
Son yıllarda Bolu'da, Fotoğraf Sanatı'nın oldukça geliştiğini ifade eden, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Fotoğrafçılık konusunda kendini geliştirmek isteyenleri, BSM'de yeni başlayacak olan, 5. Dönem Fotoğraf Atölye çalışmalarına katılmaya davet ediyorum” dedi.
5. Dönem, BSM-FOTOĞRAF ATÖLYESİ” çalışmalarına katılmak isteyen fotoğraf meraklıları, 19 Şubat 2013 tarihine kadar, BSM-Bolu Belediyesi-Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'ne başvurarak kayıtlarını yaptırabilecek..